Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane

sjuz - fotkasjuz, 1. mája 2010
Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane
Foto: sjuz

Chutné, pieklo sa dlho a na nízkej teplote, takže mäsko sa úplne oddeľovalo od kosti...

140 - 180 minút
na 150 - 160 °C

Suroviny

1  liter
1  kg
250  ml
2  strúčiky
1  ČL
1  dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie stehná som marinovala v mlieku cez noc. Mlieko vytiahne krv, aj pach - mám s tým dobré skúsenosti, používam mlieko aj na ryby, na krkovičku a pod. Mlieko som zliala, stehná osolila a jemne posypala celou rascou.

  2. 2

    Poliala som olejom, a prikryté piekla pomaly na 150 - 160 st. C cca do troch hodín. Žiadne podlievanie. Ku koncu som otvorila a trochu zapiekla na vyššej teplote s teplým vzduchom.

  3. 3

    Nové zemiaky som olúpala, a nakrájala na tenučké plátočky, ktoré som navrstvila ako harmoniku do zapekacej misy. Je potrebné ich osoliť a mierne okoreniť čiernym mletým korením. Sladkú smotanu som zmiešala s roztlačeným cesnakom, a týmto som zaliala zemiaky.

  4. 4

    Prikryla som ich alobalom a piekla spolu s mäsom v rúre. Keď boli zemiačky mäkké, navrch som poukladala plátočky masla, a otvorené zapiekla do zlata.

    Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mňam. Iná káva ako moja dnešná rýchlovka :-)
stehienka sú nádherné, vyzerajú krehko a šťavnato. klobúk dole, lebo piecť takéto lahôdky je vždy riziko, strašné, ak by sme spálili, alebo vysušili. tie zemiačiky k tomu neboli príliš jemné? odporúčajú k tomu l kel, fazuľu, či niečo iné, s výraznejšou chuťou
už 30 rokov robím na Veľkonočnú nedeľu jahňacie stehno, ale vždy len s čerstvým špenátom...