Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Máme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť ako predjedlo,hlavné jedlo s prílohami , večera s kyslím mliekom , kto čo má rád . takto pripravené zemiačky aj s mäskom , zabalené v alobale ,robievame na drevenom uhlí.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do hrnca dám množstvo , kefičkou očistených zemiakov , koľko budem potrebovať,pridám jednu polievkovú lyžicu soľ , kmín , dala som vyvariť do zemiakov aj baraní roh , nič tým nepokazím.
  2. Uvarené zemiaky rozložím na alobal , môžete aj na dosku , nožíkom na syr povykrajujem zemiak do klína , zostane nám väčšia polovica , druhá časť bude vrcháčik na zemiak.
  3. Na väčšiu plovicu zemiaka ukladám , údený syr , hermelín , kúsočky oravskej slaninky.
  4. Na koniec dám na zemiak úzky plát červenej papriky .
  5. na naplnený zemiak priložím druhú časť zemiaka , "vrchnáčik",
  6. obalím oravskou slaninkou , kto nemá rád slaninku , dá si čo má rád aj nič.
  7. uložím na plech ,
  8. polejem máslom , podlejem 1PL vody , posypem korením na zeleninu ,dám do rúry na funkciu gril .
  9. hotovo, dobrú chuť.