Pečené gaštany

matahari1974 - fotkamatahari1974, 13. novembra 2010

Teraz je sezóna gaštanov,tak pridávam postup ako si ich môžete upiecť aj doma .

30 - 40 minút
na 170 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypuklú časť nožíkom opatrne nakrojíme do kríža. Dávame pozor, aby sme neprekrojili gaštan. Nakrojené gaštany dáme na plech a pokropíme vodou. Pečieme v rúre. Ja som dala na 170 stupňov asi 30- 40 min , záleží od veľkosti gaštanov. Treba ochutnávať, aby sa nevysušili a občas aj premiešať. Hotové sú vtedy, keď sa otvoria a ľahko sa dajú ošúpať.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Gaštany som jedla asi 12 rokov späť v zime v decembri na prelome rokov v Miláne na ulici a k tomu nočné korčuľovanie v centre mesta ako vo filme, odvtedy som gaštany nejedla, ale mne chutili ako pečené zemiaky (gruľe).
ked stihnem pridam taku uplne inu verziu pecenia gastanov.
( inac mam rad vsetky aj tuto europsku verzie aj tu v pyre )
Vyrástla som pod tromi dvestoročnými gaštanmi samozrejme jedlými u starej mamy takže táto pochúťka mi vonia detstvom..varené, pečené a ako bolí brucho, keď spáckate pol kilo pečených gaštanov :-D Dobrá rada pre začiatočníkov! Gaštany po dopečení vložiť do nádoby a prikryť kuchynskou utierkou aspoň na pol hodinu, aby sa trošku sparili potom sa ľahšie šúpu a sú mäkké .-)
Dobrá rada, Janazjarku, ja ich pekávam, mám ich rada ( len keby neboli tak drahé ), kedysi, keď som robila, nám ich za lacno predávala kolegyňa, tiež mali vo dvore gaštan. Podľa tvojej rady budem robiť, aby neboli moc suché. A aj Tothka mi poradila, v mikrovlnke som neskúšala. Ako ich pečieš, aj ich prikrývaš v tej mikrovlnke?
aj mne pripominaju Bratislavu daaaavno za sociku,na ulici zima,hned tam sa pecu gastany,do kornutka za 10 korun.Doma som nemala moznost jest gastany ale tu v USA uz teraz kazdu jesen ich kupujem po 12 ks.prave dnes som kupila namocila do vody/tak som to tu citala na vareche tak to idem odskusat/.Ja som ich piekla pred tym pri 200 stup.C asi 10min.ako sa zacali otvarat hned som vypla peciem ich v toastery.Za chvilu ich niet a na Thanksgiving day robim plnku do morky,plnku z rohlikov peciem na plechu.
Varené,pečené gaštany mám veľmi rada-chutia mi. Prvýkrát som ich jedla na návšteve v Párovských hájoch u brata môjho starého otca. To sa nedá zabudnúť. V Nitre s toho vyrábajú dodnes gaštanové jazýčky. Tiež sú chutné. Tam ich zvykneme kupovať.
Kto má veľkú záhradu-pozemok môže si dopestovať svoje vlastné gaštany. Výborná pochúťka. Z gaštanov jedlých akýkoľvek recept, ktorý si pripravíte je vynikajúci.

Pridaj komentár k receptu: