Pečené gaštany a tekvica

Autor receptu: skatulka

Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže spríjmeniť aj dlhé zimné večeri.

30 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tekvica hokaido pochádza z neskorého jesenného zberu v našej záhradke. Pripravíme si ju jednoducho tak, že ju pokrájame na rovnomerné kúsky aj so šupou. Pokvapkáme olejom a posypeme soľou a tymiánom.
  2. Gaštany si chodíme sami zbierať, pretože starká má strom gaštana jedlého. Je to také rodinné dedičstvo, z ktorého sa môžeme tešiť 2x. Prvýkrát pri zbere a potom doma pri ich vôni pri pečení. Stačí ich pozdĺžne prekrojiť a uložiť na plech.
  3. Všetko spolu pečieme asi 20 minút, tekvica bude možno potrebovať o trošku času viac.
  4. A teraz si už len vychutnať tú chuť, napríklad pri dobrom filme.
  5. Aj zimné večeri môžu mať svoje čaro.