Pečené gaštany a tekvica
Autor receptu: skatulka
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže spríjmeniť
aj dlhé zimné večeri.
30 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Tekvica hokaido pochádza z neskorého jesenného zberu v našej záhradke.
Pripravíme si ju jednoducho tak, že ju pokrájame na rovnomerné kúsky aj so šupou. Pokvapkáme olejom a posypeme soľou a tymiánom.
- Gaštany si chodíme sami zbierať, pretože starká má strom gaštana jedlého. Je to také rodinné dedičstvo, z ktorého sa môžeme tešiť 2x. Prvýkrát pri zbere a potom doma pri ich vôni pri pečení. Stačí ich pozdĺžne prekrojiť a uložiť na plech.
- Všetko spolu pečieme asi 20 minút, tekvica bude možno potrebovať o trošku času viac.
- A teraz si už len vychutnať tú chuť, napríklad pri dobrom filme.
- Aj zimné večeri môžu mať svoje čaro.