Pečené fánky - fotorecept

Autor receptu: tatranka

Tento recept som získala len pred týždňom cez email.Keďže sa mi páčil,pretože na fánky mám asi päť druhov receptov,ale všetky sú vysmážané,rozhodla som sa vyskúšať tieto pečené.S výsledkom som bola veľmi spokojná.

65 kusov
porcií
60 minút
príprava
2x15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Spracovanie cesta.Cesto treba pripraviť deň do predu.Trvá to asi 10 minút.
  3. Spracované cesto.
  4. Cesto zabalím do fólie a uložím do chladu.
  5. Na druhý deň cesto vyvaľkám a nakrájam radielkom na štvorce.Tie prerežem v strede na dva krát.Pracujem s polovicou cesta.Hrúbka cesta je asi 3 mm.
  6. Cesto cez sitko pocukrujem zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom.
  7. Tiež pocukrujem spodok mastného papiera,alebo fólie na ktorej sa budú fánky piecť.Mali by sa obaľovať v cukre,ako píše recept.Vyskúšala som.Fánky strácali svoju fazónku.Tak som si to vymyslela takto.Je to v poriadku.Nemusíte sa obávať.
  8. Pocukrované fánky,ukladané na silikónovú fóliu.
  9. Idú sa piecť na 180 stupňov,asi 15 minút,kým nezružovejú.
  10. Upečené fánky.
  11. Tiež cukrovanie fánok som si uľahčila.Ešte horúce som poukladala na dno tácky vysypanej pr.a vanilkovým cukrom.Tie ktoré som poukladala,tiež som bohato zasypala cukrom.
  12. Na ne som ukladala ďaľšiu vrstvu a zasypávala cukrom.
  13. Tu je už výsledok.Boli sladučké,krehké a čo je hlavné,neboli mastné.Jednoducho výborné.
  14. Už si len pochutnať.