Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept)
	        Autor receptu: jaajmnam
	         
	        
	        Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pripravím si suroviny. Tymián používam sušený, myslím, že čerstvý vynikne ešte lepšie. Cesnak podľa chuti, takisto aj soľ.
 - Kolienka vykostím, nie som profesionálny kuchár, tobôž nie mäsiar, ale celé mi to trvá nie viacej ako desať minút.
 - Zmäknuté maslo vymiešam s pretlačeným cesnakom, soľou a tymiánom.
 - Na umyté, vykostené mäso "poukladám" maslovú hmotu.
 - Takto pripravené kolienka zrolujem a previažem niťou. 
 - Vložím do pekáča, v ktorom je asi 1cm vody. Zakryté  dám piecť do vyhriatej rúry. Pečiem pri teplote 180C jednu hodinu. Potom ešte asi 30min "zapekám" do hneda.
 - Hotové vyberiem na tanier a nechám aspoň 15minut pred podávaním oddýchnuť.
 - Krájam na tenké pásiky a podávam klasicky s parenou knedľou "pokropenou" výpekom a s dusenou červenou kapustou. Ale už sme skúsili aj s dusenými zemiakmi na cibuľke a s červenou kapustou, tiež chutí výborne.