Pečená paprika s bryndzou

Autor receptu: sandra

Už nejaký čas som pokukovala po červených paprikách v hypermarketoch, kápie som však hľadala márne. Včera mi došli nervy a kúpila som červené mäsité, vraviac si, že na môj zámer musia stačiť. Bývalí kolegovia - pôvodom Bulhari mi vedeli priam rozprávkovo opísať chuť pečených paprík z bryndzou (slovenskú verziu ich varianty s fetou). A dnes dozrel čas. Presný recept som nikde nenašla napriek mojej snahe, tak som musela trochu improvizovať. Tá vôňa počas pečenia bola neopísateľná, priam nervydrásajúca, a výsledok stál naozaj za to. Ponúkam vám moju verziu pečenej papriky s bryndzou...

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Papriky som umyla a osušila. Priamo na horáku som ich nechala opiecť do tmava. Na 15 minút som ich potom šupla do hrnca a zakryla pokličkou, aby sa sparili a išli ľahšie olúpať. Potom som papriky olúpala, odstránila jadrovník, prekrojila na polovice, opláchla a odložila uschnúť.
  2. Medzitým som si zmiešala bryndzu s nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou, bielym mletých korením a pokropila trochou olivového oleja. Papriky som z oboch strán výdatne potrela olivovým olejom a prelisovaným cesnakom, a nakoniec som ich jemne posolila.
  3. Pekáč som vymastila olivovým olejom. Poukladala som naň papriky a tie som naplnila bryndzovou zmesou. Takto pripravené papriky som ešte raz pokropila olivovým olejom a dala piecť pri teplote 180 stupňov na asi 30 minút.
  4. Asi zo päť ráz som mala nutkanie papriku vybrať a pustiť sa do nej, tak nádherne voňala. Oplatilo sa však počkať.
  5. Na tanier som servírovala opečenú papriku a výdatne poliala úžasným výpekom. Najlepšie sa mi k nej hodil tmavý chlebík. Mňam! :-))))