Pečená čokoláda s omáčkou z lesného ovocia

Autor receptu: redakcia

6 - 8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu a maslo roztopíme nad parou. Vajcia aj žĺtky vyšľaháme s 90 g cukru do penista, pridáme múku a spojíme s roztopenou čokoládou. Poriadne vymiešame. Zmes vylejeme do vymastenej a kakaom vysypanej formy na pečenie. Pečieme 9–10 minút pri 190° C.
  2. Očistený ananás vložíme na panvicu, polejeme javorovým sirupom a karamelizujeme na miernom ohni asi 3 minúty. Zvyšok cukru vysypeme na ďalšiu panvicu, skaramelizujeme a pridáme lesné ovocie. Necháme pustiť šťavu a chvíľku povaríme.
  3. Podávame spoločne s ananásom a omáčkou z lesného ovocia.