Pečená čokoláda s omáčkou z lesného ovocia
Autor receptu: redakcia
6 - 8 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Čokoládu a maslo roztopíme nad parou. Vajcia aj žĺtky vyšľaháme s 90 g cukru do penista, pridáme múku a spojíme s roztopenou čokoládou. Poriadne vymiešame. Zmes vylejeme do vymastenej a kakaom vysypanej formy na pečenie. Pečieme 9–10 minút pri 190° C.
- Očistený ananás vložíme na panvicu, polejeme javorovým sirupom a karamelizujeme na miernom ohni asi 3 minúty. Zvyšok cukru vysypeme na ďalšiu panvicu, skaramelizujeme a pridáme lesné ovocie. Necháme pustiť šťavu a chvíľku povaríme.
- Podávame spoločne s ananásom a omáčkou z lesného ovocia.
|