Pečeň z husokačky konfitovaná na cesnaku

Autor receptu: tiginko

Keď nám túto dobrotu mama robievala, vždy sme sa o ňu v rodine o piatich členoch takmer pobili. Teraz sme chvalabohu na ňu len dvaja, naše deti také nemusia.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú pečeň vložíme do malej nádoby, vhodnej do rúry. Pridáme pár strúčikov posekaného cesnaku a zalejeme teplou (nie horúcou) masťou.
  2. Vložíme zakryté do vyhriatej rúry a pečieme 30 min na 200°. Ak sú väčšie, aj 40 min. Takto pripravené sú šťavnaté, zľahka ružovkasté. Necháme vychladnúť a natierame na chlieb. Solíme až pri konzumácii. V masti zaliate vydržia aj dlhšie skladovanie, ale ako dlho, to sa mi ešte nepodarilo zistiť, lebo miznú hneď. Fotka nič moc, ja viem. Ale bohužiaľ nestihla sa iná. Možno nabudúce, a idem si zohnať nejakú peknú kokotku, v tej sa to aj upečie, skladuje aj pekne servíruje.