Pavlovovej torta s mascarpone a malinami fotorecept

miika - fotkaMiika, 45 ročná žena, Bratislava, 11. mája 2018 9:15
Ďalšie jej recepty »

Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept)Foto: miika

Veľmi chutná bezlepková torta, ktorá nikdy nezostane, všetci chcú pridať a nie je už z čoho... Chrumkavé okraje pripomínajú deťom chuť cukrovej vaty. Recept mám od kamarátky Silvie, ktorá ho vychytala do detailu a robí tortu hlavne s mrazenými červenými ribezľami a čučoriedkami. Ja som sa zamerala na maliny, ktoré sa dajú počas roka kúpiť v čerstvom stave a chuťová kombinácia s mascarpone je výborná.

12-16
porcií
20 min
príprava
120 min
na 120 °C

Suroviny

6 ks
300 g (Maurícius alebo kokosový cukor)
3 ks
500 g
200 ml (alebo deluxe 40%)
80 g
2 ČL (Gustin)
30 ml
375 g (čerstvé)
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Oddelíme bielky od žĺtok. 3 žĺtky si necháme na plnku. Trstinový hnedý cukor, najlepšie Maurícius alebo kokosový cukor si pomelieme na prášok. Vymiešame najprv bielky do tuha. Postupne pridávame práškový trstinový cukor. Po vymiešaní pridáme ešte 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu. Sneh bude pevnejší.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si 3 plytké plechy, na ktoré dáme papier na pečenie, a urobíme naň 22 cm kruhy ceruzkou. Papier otočíme. A následne lyžicou davkujeme sneh tak, aby vznikli 3 rovnako hrubé korpusy. Uhladíme do pekného kruhu.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Predhrejeme rúru na 120 stupňov a vložíme všetky 3 plechy naraz. Pečieme na programe ventilátor, bez horného a spodného ohrevu. 120 stupňov, 90 minút. Potom plechy vymeníme. Spodný dáme do stredu a vrchný do spodu, stredný navrch. Pečieme na 100 stupňov ďalších 30 minút.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si po vychladnutí korpusov krém. 3 žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme Amaretto. Následne mascarpone a nakoniec pridáme šľahačku. Sú však rôzne postupy na krém. Ďalšie dve alternatívy sú: 1. Bez žĺtkov a naraz, čiže cukor, mascarpone a šľahačku s alkoholom naraz vymiešať. 2. Žĺtky, cukor, alkohol a mascarpone zvlášť a do toho vmiešať samostatne vyšlahanú šľahačku. Niekedy sa aj mne stane, že mám krém redší, chutí to rovnako, len sa horšie krájajú rezy torty.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus by mal vyzerať po upečení takto. Veľmi jemne ho oddelíme od papiera a ideme natierať krémom prvú úroveň. Pripravíme si maliny tak ze ich rozkrojíme na polovičku.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém natrieme asi 2 cm od okraja, aby zostali krehké okraje. Veľmi jemne, aby korpus nepraskol. Následne dáme naň polovičky malín. A prikryjeme ich jemnou vrstvou krému, aby mali korpusy priľnavú plochu.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Oddelíme si pár malin a rozpučíme ich vidličkou. Pripravíme si tak surovinu do druhej vrstvy.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nanesieme rozpučené maliny na krém.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme tretí korpus, pokryjeme krémom a položíme celé maliny.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Alebo podobný postup, ale s jahodami alebo čučoriedkami.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dáme zachladiť a prepojiť do chladničky cca na 3 hodiny. Korpus v strede torty zvlhne a torta sa dobre krája.

    Pavlovovej torta s mascarpone a malinami (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist