Pavlovovej mini tortičky

mycake - fotkamycake, 1. decembra 2016
Pavlovovej mini tortičky
Foto: mycake

Pred prípravou Pavlovovej torty som mala veľký rešpekt a bála som sa, že mi hneď spľasne alebo sa rozpadne. Ale je to veľmi vďačný, jednoduchý a efektný dezert a dnes patrí medzi moje srdcovky. Určite s ňou nestúpiš vedľa, lebo je nebesky dobrá. Dnes pridávam recept na jej mini verziu. Recept z www.MyCake.sk

15
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 110 °C

Suroviny

Korpusy:
4 ks
180 g
1 ČL
2 ČL
Krem:
250 g
200 ml
1 ks
2 PL
Na zdobenie:
 (pripadne iné ovocie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nahrejem si rúru na 180 °C. Dám si šľahať bielky a postupne do nich pridávam cukor. Keď je sneh pevný, pridám puding a citrónovú šťavu a šľahám, kým je úplne tuhý. Spoznám to tak, že keď prevrátim metličku, drží sa jej a nepadá mi dole.

  2. 2

    Sneh si naplním do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne potretý olejom vytláčam kôpky s priemerom 6 - 7 cm ako keby s kráterom v strede. Tí šikovnejší to iste zvládnu napatlať a vyhĺbiť obyčajnou lyžicou. Vložím do rúry, teplotu ihneď znížim na 110 °C a pečiem 35 - 40 minút. Po upečení rúru pootvorím a ďalších 30 minút v nej košíčky nechám sušiť. Priemerne mi vychádza asi 15 tortičiek, teda dva plechy a dávam ich do rúry oba naraz. Korpusy si zvyknem pripraviť deň vopred a krémom už potom naplním za niekoľko minút.

  3. 3

    Pár hodín vpred alebo tesne pred servírovaním si vyšľahám šľahačku s vanilkovým cukrom a následne ručne zašľahám mascarpone a cukor. Naplním si vrecko na zdobenie krémom, naplním ním tortičky a vrch dozdobím nakrájanými jahodami.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Robievam tortu Pavlova, väčšinou so šľahačkou a zmesou bobuľového ovocia. Zas ma jedna čaká- dcéra si ju priala na narodeniny, tak možno skúsim krém s mascarpone, inak postupujem ako ty. U nás je Pavlova veľmi obľúbená a aj kto ju ochutnal prvýkrát, bol nadšený. Aj mini majú svoje čaro.
Krásná práce, efektní a určo výborná záležitost. Nikdy jsem se k tomu neodhodlala. Zkusím to změnit. Jsi šikulka!
Vyzerajú pôvabne. Už sa dlhšie chystám na Pavlovovu, ale nenašla som odvahu. Recept je pekne popísaný, tak skúsim podľa teba tieto mini tortičky. Ak by som dávala navrh len čistú šľahačku, treba použiť stužovač?
na toto sa chystám už dlho, jedla som ju od kolegyne presne s touto plnkou a bola vynikajúca. Žeby som to skúsila ako tieto tortičky? Vyzerajú krásne.
@Natascha1 (1.12.2016 17:36)

Mila Natascha,
je to vdacny dezert a naozaj sa vyplati, tak budem drzat palce. Asi by som sa najskor zariadila podla toho kedy budete servirovat..lebo korpus sa da pripravit aj dopredu. Ak to budete servirovat hned, stuzovac by som vynechala, ale inak urcite pouzila:)
tak ja som sa odhodlala a oplatilo sa. Všetkým, ktorých som ponúkla, veľmi chutili a pýtali si recept. Keďže som ich servírovala až na druhý deň, tak večer keď som ich plnila, som do krému pridala trochu želatinového stužovača šľahačky. Potom vydržali až do druhého dňa do popoludnia.
dnes boli u nás na oslave a tu je výsledok. Sneh aj plnku som natrela len lyžicou, nechcelo sa mi paprať so zdobiacim vreckom. Všetkým veľmi chutili, je to taká rýchlovka - na robotu aj na zjedenie :)


@Radost (18.6.2017 19:57)

boli vynikajúce, kto má rád snehové cesto si pochutí. Už som Pavlovovu robila ako klasický veľký korpus, teraz som chcela skúsiť tieto malé. Plnka mascarpone+šľahačka s ovocím z vlastnej záhrady nemôže sklamať. Psst.. jednu mám schovanú na večer k TV :)

Pridaj komentár k receptu: