Pavlovovej mini tortičky

mycake - fotkamycake, 1. decembra 2016 14:28
Ďalšie recepty »
Pavlovovej mini tortičkyFoto: mycake

Pred prípravou Pavlovovej torty som mala veľký rešpekt a bála som sa, že mi hneď spľasne alebo sa rozpadne. Ale je to veľmi vďačný, jednoduchý a efektný dezert a dnes patrí medzi moje srdcovky. Určite s ňou nestúpiš vedľa, lebo je nebesky dobrá. Dnes pridávam recept na jej mini verziu. Recept z www.MyCake.sk

15
porcií
10 min
príprava
45 min
na 110 °C

Suroviny

Korpusy:
4 ks
180 g
1 ČL
2 ČL
Krem:
250 g
200 ml
1 ks
2 PL
Na zdobenie:
 (pripadne iné ovocie)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Nahrejem si rúru na 180 °C. Dám si šľahať bielky a postupne do nich pridávam cukor. Keď je sneh pevný, pridám puding a citrónovú šťavu a šľahám, kým je úplne tuhý. Spoznám to tak, že keď prevrátim metličku, drží sa jej a nepadá mi dole.

  2. 2

    Sneh si naplním do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne potretý olejom vytláčam kôpky s priemerom 6 - 7 cm ako keby s kráterom v strede. Tí šikovnejší to iste zvládnu napatlať a vyhĺbiť obyčajnou lyžicou. Vložím do rúry, teplotu ihneď znížim na 110 °C a pečiem 35 - 40 minút. Po upečení rúru pootvorím a ďalších 30 minút v nej košíčky nechám sušiť. Priemerne mi vychádza asi 15 tortičiek, teda dva plechy a dávam ich do rúry oba naraz. Korpusy si zvyknem pripraviť deň vopred a krémom už potom naplním za niekoľko minút.

  3. 3

    Pár hodín vpred alebo tesne pred servírovaním si vyšľahám šľahačku s vanilkovým cukrom a následne ručne zašľahám mascarpone a cukor. Naplním si vrecko na zdobenie krémom, naplním ním tortičky a vrch dozdobím nakrájanými jahodami.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist