Foto: mycake
Pred prípravou Pavlovovej torty som mala veľký rešpekt a bála som sa, že mi hneď spľasne alebo sa rozpadne. Ale je to veľmi vďačný, Zobraziť celý popisPred prípravou Pavlovovej torty som mala veľký rešpekt a bála som sa, že mi hneď spľasne alebo sa rozpadne. Ale je to veľmi vďačný, jednoduchý a efektný dezert a dnes patrí medzi moje srdcovky. Určite s ňou nestúpiš vedľa, lebo je nebesky dobrá. Dnes pridávam recept na jej mini verziu. Recept z www.MyCake.sk
porcií
príprava
na 110 °C
Suroviny
Korpusy: | |
4 ks |
|
180 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
Krem: | |
250 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Na zdobenie: | |
(pripadne iné ovocie) |
|
Postup
-
1
Nahrejem si rúru na 180 °C. Dám si šľahať bielky a postupne do nich pridávam cukor. Keď je sneh pevný, pridám puding a citrónovú šťavu a šľahám, kým je úplne tuhý. Spoznám to tak, že keď prevrátim metličku, drží sa jej a nepadá mi dole.
- 2
Sneh si naplním do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne potretý olejom vytláčam kôpky s priemerom 6 - 7 cm ako keby s kráterom v strede. Tí šikovnejší to iste zvládnu napatlať a vyhĺbiť obyčajnou lyžicou. Vložím do rúry, teplotu ihneď znížim na 110 °C a pečiem 35 - 40 minút. Po upečení rúru pootvorím a ďalších 30 minút v nej košíčky nechám sušiť. Priemerne mi vychádza asi 15 tortičiek, teda dva plechy a dávam ich do rúry oba naraz. Korpusy si zvyknem pripraviť deň vopred a krémom už potom naplním za niekoľko minút.
- 3
Pár hodín vpred alebo tesne pred servírovaním si vyšľahám šľahačku s vanilkovým cukrom a následne ručne zašľahám mascarpone a cukor. Naplním si vrecko na zdobenie krémom, naplním ním tortičky a vrch dozdobím nakrájanými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mila Natascha,
je to vdacny dezert a naozaj sa vyplati, tak budem drzat palce. Asi by som sa najskor zariadila podla toho kedy budete servirovat..lebo korpus sa da pripravit aj dopredu. Ak to budete servirovat hned, stuzovac by som vynechala, ale inak urcite pouzila:)
boli také dobré-ako vyzerajú..??oči pasiem..:-)
boli vynikajúce, kto má rád snehové cesto si pochutí. Už som Pavlovovu robila ako klasický veľký korpus, teraz som chcela skúsiť tieto malé. Plnka mascarpone+šľahačka s ovocím z vlastnej záhrady nemôže sklamať. Psst.. jednu mám schovanú na večer k TV :)
Woooow, klobúk dolu, vyzerajú fantasticky !
Dakujem, si milá