Pavlova torta

figovnik - bez fotkyfigovnik, 2. novembra 2013
Pavlova torta
Foto: figovnik

www.figovnik.com Túto tortu som už veľmi dlho mala na zozname receptov, ktoré chcem vyskúšať, tak som si našla čas. Hovorí sa, že názov dostala podľa ruskej baletky, pre ktorú bola vymyslená. Torta má pripomínať nadýchanú, ľahkú, baletkovskú sukňu. Možno to je len fáma, ale je to milé, tak to šírim ďaľej … :)

Suroviny

štipka
1 PL
4 ks
150 g
1 ČL
3-4 kvapky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielká si vyšlaháme so soľou na tuhý sneh, postupne pridávame cukor. Pridáme aj ocot, arómu a vodu. Keď je pena hustá a lepkavá máme hotovo. Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme penu. S lyžičkou tvarujeme na požadovaný tvar. Robí sa aj ako placka, ale ja som zvolila túto formu, do kotrej som vyhĺbila dieru.

  2. 2

    Rúru si predhrejem na 150 °C a pečiem 60-70 minút. Nechám vychladnúť. Do diery som potom dala kyslú smotanu a ovocie uvarené v mede. Čerstvé ovocie je ešte lepšie. Jahody, maliny, broskyne, kiwi,…

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
už na pohľad je to krásna torta, snehové zbožňujem, s tou smotanou sa aj tá sladkosť vyváži, ukladám a niekedy vyskúšam, máš 5*
Torta vyzerá naozaj luxusne a veľmi chutne. Len by ma zaujímalo, či sa smotana v strede pri krájaní nerozteká a nerobí problémy pri servírovaní... :-)
@lilienne podľa mňa je to len preklep a je to myslené ako šľahačka. Vyzerá výborne a oceňujem aj to, že si nepiekla zvlášť placky, ale si vyhĺbila do korpusu dieru, ušetrila si nám všetkým veľa času. Vďaka, si šikuľka!
Ahojte! veľmi pekne ďakujem za pochvalu od každej z Vás. Veľmi ste ma potešili a som rada, že sa Vám páči. Prepáčte za tú smotanu - je to kyslá smotana, a robím to tak, že ešte to potom dám do chladničky a tam trošku ztuhne, ale aj tak sa rozteká ale nám to nevadilo. A nie je tam množstvo lebo každý podľa chuti si môže dať, a nemusí tam byť ani vôbec, lebo robievajú sa tieto torty aj ta, že iba ovocie.
Ahoj @aleana vobec neviem, takúto skúsenosť zatiaľ nemám, ale tiež som už nad tým rozmýšlala, a keď tak, tak možno podrtiť ten trstinový aby bol z neho práškový...napríklad v mlynčeku na kávu...??? Neviem..naozaj ..

Pridaj komentár k receptu: