Pavlova torta

Autor receptu: figovnik

www.figovnik.com Túto tortu som už veľmi dlho mala na zozname receptov, ktoré chcem vyskúšať, tak som si našla čas. Hovorí sa, že názov dostala podľa ruskej baletky, pre ktorú bola vymyslená. Torta má pripomínať nadýchanú, ľahkú, baletkovskú sukňu. Možno to je len fáma, ale je to milé, tak to šírim ďaľej … :)

Suroviny

Postup

  1. Bielká si vyšlaháme so soľou na tuhý sneh, postupne pridávame cukor. Pridáme aj ocot, arómu a vodu. Keď je pena hustá a lepkavá máme hotovo. Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme penu. S lyžičkou tvarujeme na požadovaný tvar. Robí sa aj ako placka, ale ja som zvolila túto formu, do kotrej som vyhĺbila dieru.
  2. Rúru si predhrejem na 150 °C a pečiem 60-70 minút. Nechám vychladnúť. Do diery som potom dala kyslú smotanu a ovocie uvarené v mede. Čerstvé ovocie je ešte lepšie. Jahody, maliny, broskyne, kiwi,…