Pasta tahini - sezamová pasta

simona11 - bez fotkysimona11, 19. marca 2014
Pasta tahini - sezamová pasta
Foto: simona11

Chcela som pripraviť hummus, ale zastavila ma ingrediencia "pasta tahini". Nakoľko som ju nemala, tak som našla postup na doma pripravenú na www.home-made.cz. Tak Zobraziť celý popisChcela som pripraviť hummus, ale zastavila ma ingrediencia "pasta tahini". Nakoľko som ju nemala, tak som našla postup na doma pripravenú na www.home-made.cz. Tak ju sem pridávam.

20 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
60 ml
troška




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme rúru na 170 st. Celzia. Plech vystelieme papierom na pečenie a sézam naň rovnomerne rozsypeme. Pečieme 7 minút. Potom ho prehrabeme a znovu pečieme 7 minút do zlata.

  2. 2

    Upečené semienka mixujeme 1 minútu a postupne prilievame olivový olej. Podľa chuti dosolíme. Takáto pasta v chladničke vydrží mesiac.

Diskusia k receptu

alionka
V predajniach so zdravou stravou to v Trnave majú, tak to asi nebudem robiť, ale ak náhodou by nebol , tak ukladám. Díky.
nalpa
Tak toto tahini bohuzial nie je. Sezam na tahini sa nepecie a ani sa do neho nepridava olivovy olej. Sezam sa melie medzi obrovskym kamenmi dokola dookola pomocou volov alebo oslov co ich krutia den a noc ..v strede do diery v kameni zhora pada sezam a na kamenoch su zliabky do ktorych tahini steka...
Tahini si radsej kupte. V chladnicke vam vydrzi dobre uzavreta aj dva roky. Pred pouzitim dobre rozmiesat lebo na povrchu sa vytvara sezamovy olej. Pouzit, zas dobre uzatvorit . Tahini sa pouziva aj na vymazavanie plechu pod kolace a pod maso. Ked sa vam robia v puse a na jazyku vyrazky tak potriet tahini. Tahini je velmi chutna aj so sladkym, takze kludne husty sirup z hrozna alebo datlovy alebo iny 2 PL rozmiesat v tanieriku s 1-2 PL tahini a nalamanymi kuskami chleba konzumovat...pouziva sa aj na maso, na kurca ..potriet 1-2 Pl tahini maso / kurca bude mat krasnu chrumkavu vonavu zlatavu korku...mavam
svedka
Semiacka sa predtym prazia/pecu a olej pridat mozes.Namiesto kamenov sa kludne moze pomliet v mlynceku/vymixovat :)
cesminaz
ja kupujem tahin v tureckom obchode v rakusku :-) tam ho maju dost.
simona11
svedka, v záhlaví receptu mám napísané, odkiaľ recept mám. Dala som ho sem pre tých, ktorí si ju nevedia (nemôžu) kúpiť.
svedka
Hej,len som si ta chcela zastat,ze aj inde som nasla recept ako tento,lebo tu mas komentar,ze to mas nespravne (nepiect,nemixovat...) :)