Párty tanier (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mali sme oslavu v prírode a povedali sme žiadne rezne niečo iné. Tak sme robili takéto obložené taniere a chutilo lepšie ako rezne.

15 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Množstvá neudávam to si prispôsobí každý podľa počtu stravníkov. Toto je ukážka pre dvoch.
  2. Bielu cibuľu prerežem na 4 kusy. Slaninu nakrájam na hrubšie kusy na každý tanier jeden kus. Hermelín nechám cely opiecť a potom ho pri servírovaní na tanier prerežem na dva kusy. Na keramickú panvicu dám 1PL oleja a opekám naraz tieto suroviny viď obrázok. Najskôr jednu stranu a potom druhu stranu. Na tejto panvici sa dobre pečie a nesmie sa tam dostať voda, lebo to potom prská.
  3. Sýr, slaninu, cibuľu mám opečenú odložím na teple miesto. Zatiaľ si idem robiť ostatné. Na tej istej panvici opečiem umyte a osušené kuracie prsia v celku, ktoré posypem čerstvo zomletým korením štyroch farieb . Tak isto aj feferónky osušené pridám k ním opiecť
  4. Feferónky sú opečené. Odložím ich k syru. No kuracie prsia sú v strede ešte surové. Pridám k nim nakrájaný pór na kolieska a celé šampiňóny aj trochou nálevu. Nechám to chvíľku prevariť. Stále nesolím, lebo slanina a šampiňóny sú slané tak nech sa to nepresolí.
  5. Preložil som to na pekáč, lebo tato panvica ma rúčku, ktorá nemôže do rúry. Pekáč vložím do rúry na 10 minút a 200°C.
  6. Po tejto dobe vytiahnem pekáč pridám naň domáce klobásky mini. A dám ešte zapiecť na 10 minút. Klobásky mám od známeho mäsiara, ktorý ich doma v robí. Ja ich potom sterilizujem do pohárov. Hodia sa keď potrebujem k vareniu aj na maškrtenie, keď prepadné chuť na sladké.
  7. Mám to všetko pekne upečené a môžem servírovať. Tak a party môže začať. Nejaké víno k tomu a mľaskáme a nedáme sa ničím rušiť veď sme v prírode. Tak aj Vám želám dobrú chuť.