Parížsky krémeš
Autor receptu: mischellka12
Moja mamička miluje cesto kde nie je čokoláda takže som jej vymyslela koláčik ktorý bude chutiť aj jej.
12 porcií |
50 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske, prenesieme na suché plechy, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Z bielkov a zo 150 gramov krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vo vode rozmiešame Zlatý klas so zvyšným cukrom, s vanilkovým cukrom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho vmiešame sneh z bielkov vyšľahaný dotuha a spolu premiešame. Jednu časť upečeného cesta potrieme plnkou a necháme vychladnúť. Na vychladnutú plnku rozotrieme dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky.Na šľahačku položíme druhý plát upečeného cesta, opatrne pritlačíme a odložíme na pár hodín do chladničky.
- Potom povrch cesta polejeme rozpustenou čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a pokrájame na kocky.