Parížske srdiečka
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
100 g |
|
50 g |
|
1 ks chemicky neošetrený na kôru a šťavu |
|
1 ks |
|
100 g (alebo margarín) |
|
100 g |
|
80 g |
|
1 ČL zarovnaná |
|
Na náplň: | |
3 PL zarovnané |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: plech na pečenie, ponorný mixér, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm)
- 2
Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.
- 3
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
Elektrická rúra: 180 °C , teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, doba pečenia: asi 10 minút
- 5
Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
- 6
Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.
- 7
Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu