Parížske srdiečka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 23. februára 2016
Parížske srdiečka
Foto: droetker

Komerčný recept

20
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
100 g
50 g
1 ks chemicky neošetrený na kôru a šťavu
1 ks
100 g (alebo margarín)
100 g
80 g
1 ČL zarovnaná
Na náplň:
3 PL zarovnané
1 PL




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: plech na pečenie, ponorný mixér, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm)

  2. 2

    Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.

  3. 3

    Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  4. 4

    Elektrická rúra: 180 °C , teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, doba pečenia: asi 10 minút

  5. 5

    Upečené srdiečka necháme vychladnúť.

  6. 6

    Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

  7. 7

    Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia