Parížske srdiečka
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
20 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180/160 °C |
Postup- Ešte potrebujeme: plech na pečenie, ponorný mixér, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm)
- Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.
- Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C , teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, doba pečenia: asi 10 minút
- Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.
- Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.
|