Parížske rožky

evinka29 - fotkaevinka29, 16. decembra 2012
Parížske rožky
Foto: evinka29

vianočné pečivo

15 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
150 g
100 g
1
1
1
3
210 g
1
125 g
1
1/2
4 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetko spolu vypracovať na cest a plniť formičky na rohlíčky zarovno okraju, piecť cca15 min. na 160 stupňoch. Na vychladnuté dávať krém.

  2. 2

    Krém: Ten je ťažší, ale o to lepší. Celé vajcia, vanilkový a kryštálový cukor šlaháme mixérom nad parou POZOR 1 hodinu.(Je to o hubu ale stojí to za to. Mixér musí byť kvalitný inak odíde...) Má to vyzerať tak, že keď vypnem mixér, masa bude hustá. Potom to necháme vychladnúť a do studeného dáme Heru, Palmarín a Salko. Vymiešame poriadne a zdobíme rožky.

  3. 3

    Namáčame v čokoláde a hneď dávame do chladničky aby čokoláda čo najskorej vychladla. POZOR ukladať na pečiaci papier aby ste ich ľahko odlepili.Stačí nachvílu len aby nestiekol krém. Je to piplačka ale sú fantastické.....:)

Diskusia k receptu

tetuska
možno sú výborné, ale krém šľahať 1 hod. to je na mňa priveľa, ja tiež vypnem mixér, chvíľu počkám a potom šľahám znova... mám krém, ktorý 1 hod. šľahať netreba a je tiež vynikajúci...
valeri
Pekné, ja robím parížske rožky podľa originálneho receptu z KK z bielkov, cukru a orechov a krém zhruba taký istý ako Ty, ale nikdy som ho hodinu nešľahala, len do zhustnutia a potom vychladnutý spojím s vyšľahaným maslom.
orchidea
tak ako píše @valeri aj ja ich robím z cesta šľahané bielky nad parou a krém je tiež šľahaný nad parou, šľahám ho ručne a určite nie hodinu...ja mám práve takú skúsenosť, že pri dlhom šľahaní krém akoby scukornatel a to sa mi nepáči...ináč máš rožteky pekné a prekvapilo ma aj to salko v kréme, to vyskúšam...
elisticka
zaujimave ze cesto je vo formickach paci sa mi to az na to slhanie.. tak moj by urcite umrel... a to nechcem ... ale vyskusam ich ..
marienka44
@Evinka29 , ulozila som si recept do KK. Paci sa mi, ze netreba cesto striekat z vrecka na plech, lebo nie som v tom zrucna. Ale krem spravim z ineho receptu, bez salka: 3 vajcia slahat nad parou s 10 PL cukru krystal,3 PL kakao. Vychladnutu zmes pridavame po castiach so 375 g masla. Tak je napisany v recepte casopise Novy Cas pre zeny. Poleva podla Teba.
vareskavar
chcela by som pridat svoj nazor k peceniu. myslim, ze era pecenia s herou uz je za nami a ze chutnejsie a zdravsie je pecenie s maslom. a hlavne primiesat heru do plnky, ktora sa ani nepecie, to ako keby ste si natreli heru na chlieb. uz ste taky chlieb jedli? ja nie, a ani si to nechcem predstavit. inak rozky su krasne.
majuska0606
taký krém stačí šľahať max. 20 min a je úžasný, inak rožýky krásne, chystám sa ich urobiť na svoju narodeninovú oslavu o dva týždne :-)
marienka44
@Evinka29 , potrebujem vediiet, kolko kusov rozkov je z 1 davky cesta. Ja si krem uz prisposobim. Dakujem za odpoved, prijemne sviatky prajem.
marienka44
@Evinka29 , este som sa zabudla opytat, ci rozky lahko vypadnú z formiciek. To je dolezite, aby som ich nevyskrabavala z formiciek. :-) ako nepodarok.
ada13
mohla by som to cesto dat aj do formiciek silikonovych na vanilkovee rozky?zdaju sa mi sice na to dost male,no neviem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia