Foto: luwinka
Kocky s parížskym krémom, no tak to je vynikajúca pochúťka.
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
130 g |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Parížsky krém: | |
400 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
25 g |
|
Ozdoba: | |
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Žltky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s kakaom a práš. do pečiva. Pridáme do cesta. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielok, ktorý zľahka primiešame.
-
2
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do neho cesto. V predhriatej trúbe ho upečieme na 180 stupňov 35 minút.
-
3
Parížsky krém: Ešte deň vopred najlepšie večer si dáme do hrnca šľahač. smotanu, horkú a mliečnu čokoládu polámanú na kocky, kakao, maslo a práš. cukor.
-
4
Za stáleho miešania privedieme k varu. Keď začne vrieť ,tak odstavíme zo sporáku. Miešame do vychládnutia. Dáme na noc do chladničky.
-
5
Na druhý deň vyšľaháme na krém.
-
6
Krém nanesieme na upečené cesto a rovnomerne uhladíme.
-
7
Teraz si spravíme podľa návodu na obale šľahačku.
-
8
Nanesieme ju na krém a ozdobíme po vrchu postrúhanou čokoládou a ozdobnými cukríkami. /Ale kto ako vie si ozdobí/. A máme hotovo. Necháme stuhnúť niekoľko hodín v chladničke, alebo najlepšie cez noc, aby sa dobre krájali kocky.
-
9
V reze.
-
10
Porezané na kocky.
Diskusia k receptu