Parížske kocky (fotorecept)
Autor receptu: emmatessdad
Vždy som túžila vedieť urobiť parížsku šlahačku. Ale bolo mi ľúto dvoch šlahačiek a ľadových gastanov, ak by sa nepodarila.
Takže som si dodala odvahu a tu je výsledok. A keďže mi to "sežrali" skôr ako som to stihla nakrájané odfotiť, tak je tu fotka aspoň takto z vrchu koláča.
30 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup
- Uvaríme 2 kelímky šľahačky s dvoma baleniami ľadových gaštanov. Musí to vrieť!!! Najlepšie je to uvariť deň vopred a nechať v chladničke.
- Pripravíme si cesto.
Vajcia vymiešame s cukrom do peny.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.
- Do vymiešaného cukru s vajcami pridávame postupne múku s kakom, olej a vlažné mlieko.
- Vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 170°C cca 30 minút.
- Kým cesto vychladne vyšlaháme si parížsku šľahačku.
- Natrieme na vychladnutý koláč a na vrch postrúhame jednu veľkú margotku.
Radím použiť menší plech, ja som to robila na väčší a cesto mohlo byť vyššie a šlahačky viac na nakrájaných koláčikoch.
Prajem dobrú chuť.