Parížske kocky (fotorecept)

Autor receptu: emmatessdad

Vždy som túžila vedieť urobiť parížsku šlahačku. Ale bolo mi ľúto dvoch šlahačiek a ľadových gastanov, ak by sa nepodarila. Takže som si dodala odvahu a tu je výsledok. A keďže mi to "sežrali" skôr ako som to stihla nakrájané odfotiť, tak je tu fotka aspoň takto z vrchu koláča.

30
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme 2 kelímky šľahačky s dvoma baleniami ľadových gaštanov. Musí to vrieť!!! Najlepšie je to uvariť deň vopred a nechať v chladničke.
  2. Pripravíme si cesto. Vajcia vymiešame s cukrom do peny.
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.
  4. Do vymiešaného cukru s vajcami pridávame postupne múku s kakom, olej a vlažné mlieko.
  5. Vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 170°C cca 30 minút.
  6. Kým cesto vychladne vyšlaháme si parížsku šľahačku.
  7. Natrieme na vychladnutý koláč a na vrch postrúhame jednu veľkú margotku. Radím použiť menší plech, ja som to robila na väčší a cesto mohlo byť vyššie a šlahačky viac na nakrájaných koláčikoch. Prajem dobrú chuť.