Parené zemiaky s fazuľkovými strukmi (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Konečne mám na záhradke prvú strukovú fazuľku a tak som si nakopala zemiačky, obrala struky súce na jedlo a dnes som hľadala niečo rýchle a jednoduché, no okrem polievky, prívarku a zapečenej fazuľky so zeleninou som našla aj niekoľko receptov ktoré som zhodou okolností dala na Varechu ja a aj som na ne zabudla. No pre nedostatok času na varenie vyhral môj pôvodný nápad z cesty zo záhradky a to uparené zemiaky s fazuľkou.

20 minút
príprava
8+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do tlakového hrnca som si dala stojanček a naň sitko s umytými novými zemiakmi.
  2. Fazuľke konce ostrihávam nožnicami a prestrihávam dlhšie na polovičku. Umyjem a pridám k zemiakom
  3. Mám tri druhy fazuľky. Žltú, zelenú a fialovú, ktorá však po tepelnej úprave stratila túto peknú farbu.
  4. Naliala som asi 2 deci horúcej vody, zavrela tlakáč a parila najskôr kým hrniec začal fufňať na plnom plyne, potom na najmenšom 8 minút. Vypla som plyn a nechala dôjsť ešte 10 minút. Otvorila som hrniec, zeleninku zo sitka som presypala do menšieho kastróla, položila plátok masla a pod pokličkou premiešala. Vybrala som bylinky.
  5. Čerstvé nové zemiaky sú s maslom super, aj fazuľka má skvelú chuť a to všetko aj bez soli. No predsa som len neodolala a posypala som si jedlo trochou bryndze. Kto chce môže si dať tvaroh alebo kyslú pochúťkovú smotanu a to napríklad aj s kôprom alebo nič.