Parádne buchty pre inšpiráciu
Autor receptu: jody
Buchty ako buchty, poviete si, ale všetko záleží na tom, čo do nich a na ne dáte... taká malá
inšpirácia... :-)
90 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Kysnuté cesto si viete spraviť každá to svoje najlepšie, tento recept nie je o ceste. Cesto vyvaľkáme a pokrájame na menšie kúsky.
- Práve ozbierané jahody odstopkujeme, namočíme do medu a zabalíme do cesta na malú buchtičku. Miesto medu môžete pridať aj cukor.
- Uparíme buchty a ako ich tak paríme, z ďalších jahôd a cukru uvaríme rýchly redší džem.
- Na tanieri servírujeme jahodové buchtičky posypané domácim tvarohom, pokvapkané rozpusteným maslom a preliate jahodovým džemom. Dovi, dopo. :-) Dobrú chuť!