Paradajková kapusta mojej maminky

Autor receptu: eviana

Pozerala som tu na vareche paradajkovú kapustu a na tento spôsob som nenašla, tak preto vkladám, možno niekomu aj takto zachutí... a ak náhodou predsa už niekto na tento spôsob vložil a ja som sa k receptu nedopátrala, snáď mi odpustí... Ja osobne túto "maminkinu" kapustu milujem. Preto som sa rozhodla o jej recept s Vami podeliť :)

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny...
  2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme ju dusiť na masť - ja som dnes použila kačaciu.
  3. Keď je cibuľka sklovitá, pridáme k nej na kocky nakrájané mäso. Dnes som použila bravčovú krkovičku. Kto nemá rád bravčové mäso, môže pokojne použiť kuracie stehná.
  4. Keď je mäsko sprudka osmažené do "biela" (zatiahnuté), pridáme koreniny a soľ
  5. ...potom mäso zalejeme - ak máme vývar z kostí, tak pridáme ten, ak nemáme - ako ja dnes, zalejeme vodou - musí byť vriaca, aby mäso nezostalo tvrdé.
  6. ...pridáme nakrájanú čerstvú kapustu
  7. ...zalejeme paradajkovým pretlakom, pridáme 1 PL kryštálového cukru (netreba, ale nám to tak chutí)
  8. ...necháme cca 35-40 minút pomaly vrieť, kým sa neuvarí mäsko do mäkka... Komu sa zdá riedka, môže zahustiť múkou rozmiešanou vo vode, ale podľa mňa netreba. Je úžasná... a samozrejme najlepšia je keď ju varí moja maminka Pavlínka :)