Paradajková kapusta mojej maminky
Autor receptu: eviana
Pozerala som tu na vareche paradajkovú kapustu a na tento spôsob som nenašla, tak
preto vkladám, možno niekomu aj takto zachutí... a ak náhodou predsa už niekto na tento
spôsob vložil a ja som sa k receptu nedopátrala, snáď mi odpustí... Ja osobne túto
"maminkinu" kapustu milujem. Preto som sa rozhodla o jej recept s Vami podeliť :)
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny...
- Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme ju dusiť na masť - ja som dnes použila kačaciu.
- Keď je cibuľka sklovitá, pridáme k nej na kocky nakrájané mäso. Dnes som použila bravčovú krkovičku. Kto nemá rád bravčové mäso, môže pokojne použiť kuracie stehná.
- Keď je mäsko sprudka osmažené do "biela" (zatiahnuté), pridáme koreniny a soľ
- ...potom mäso zalejeme - ak máme vývar z kostí, tak pridáme ten, ak nemáme - ako ja dnes, zalejeme vodou - musí byť vriaca, aby mäso nezostalo tvrdé.
- ...pridáme nakrájanú čerstvú kapustu
- ...zalejeme paradajkovým pretlakom, pridáme 1 PL kryštálového cukru (netreba, ale nám to tak chutí)
- ...necháme cca 35-40 minút pomaly vrieť, kým sa neuvarí mäsko do mäkka...
Komu sa zdá riedka, môže zahustiť múkou rozmiešanou vo vode, ale podľa mňa netreba. Je úžasná... a samozrejme najlepšia je keď ju varí moja maminka Pavlínka :)