Pangasius zapekaný v alobale

Autor receptu: 58vlasta

Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
10+20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rozmrazené filety pangasiusa posypeme korením na ryby a necháme chvíľu postáť. Potom ich opečieme na masle z obidvoch strán. Na oleji urobíme praženicu z vajec a šampiňónov, /môžu byť aj sterilizované/, pridáme soľ, ml. korenie a sušenú /ak máme aj čerstvú nakrájanú/bazalku alebo oregano. Môže byť aj petržlenová vňať. Keď praženica trochu vychladne, zamiešame do nej pol lyžičky granulovanej potravinárskej želatíny.
  2. Na alobal uložíme jeden filet pangasiusa, na to dáme praženicu do tvaru kopčeka /strechy/. Do stredu praženice vložíme po dĺžke krabie tyčinky a pásiky červenej alebo farebnej papriky a z jednej i druhej strany obložíme ďalšími filetami. Alobal dobre uzatvoríme, prípadne zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 15 - 20 minút.
  3. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Želatína spôsobí, že praženicová plnka sa pri krájaní nebude rozpadávať.