Pandoro Zlatý chlieb z Verony(fotorecept)

Autor receptu: fedee

Tento recept som sa rozhodla upiecť zo zvedavosti a neľutujem . Ide o druhy najznámejší vianočný recept pečení v Taliansku na Vianoce podobný panettone .Podľa mňa je najlepší teplý pripadne ohriaty v mikrovlnke .Nielen že nádherné vonia ale aj chuti .Recept mam z http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11077.

180 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Postup: v miske si zmiešame sušené drozdie s cukrom vlažnou vodou žĺtkom a nakoniec s mukou prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na dvojnásobok na teplom mieste . Do misky dáme 670 muky a pridáme do nej 4 žĺtky 110 g cukru , maslo , vodu a kvások všetko spolu miesime aspoň 10 minút a necháme opäť kysnúť na teplom mieste podkysnúť.
  2. Cesto opäť premiesime a postupne pridávame 100g muky ,3 žĺtky ,citrónovú kôru a opäť necháme podkysnúť na teplom mieste.
  3. Medzi tým si vymastíme formu na pečenie maslom a vysypeme hrubou mukou . Vykysnuté cesto dáme do ľubovoľnej formy a dáme piecť 40minut na 170 stupňov