Palmiers

Autor receptu: veve

Jednoduché, rýchle a prekvapivo dobré hryzkanie ku káve. Recept mám od kamarátky Marty.

20
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pracovnú dosku si nahrubo vysypeme polovicou cukru a na ňom vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto. Oriešky rozdrvíme a spolu so zvyšným cukrom posypeme aj druhú stranu cesta. Jemne si cez celú plochu cesta označíme čiarou stred a z oboch strán zrolujeme cesto do prostriedka. Roládu dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Predhrejeme si rúru na 200°C a roládu vyberieme z chladničky. Nakrájame ju na 1cm hrubé kúsky a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 10-15 minút. Často kontrolujeme spodnú stranu koláčikov a keď zhnednú ešte ich poobraciame a pár minút dopečieme.
  3. Hotové palmiers by mali byť zlato-hnedé, skaramelizované na oboch stranách. Necháme ich vychladnúť na podložke v jednej vrstve aby sa nezlepili. Podávame ihneď, najlepšie sú čerstvé :-)