Palmiers
Autor receptu: veve
Jednoduché, rýchle a prekvapivo dobré hryzkanie ku káve.
Recept mám od kamarátky Marty.
20 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Pracovnú dosku si nahrubo vysypeme polovicou cukru a na ňom vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto. Oriešky rozdrvíme a spolu so zvyšným cukrom posypeme aj druhú stranu cesta. Jemne si cez celú plochu cesta označíme čiarou stred a z oboch strán zrolujeme cesto do prostriedka.
Roládu dáme na 30 minút do chladničky.
- Predhrejeme si rúru na 200°C a roládu vyberieme z chladničky. Nakrájame ju na 1cm hrubé kúsky a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 10-15 minút. Často kontrolujeme spodnú stranu koláčikov a keď zhnednú ešte ich poobraciame a pár minút dopečieme.
- Hotové palmiers by mali byť zlato-hnedé, skaramelizované na oboch stranách. Necháme ich vychladnúť na podložke v jednej vrstve aby sa nezlepili. Podávame ihneď, najlepšie sú čerstvé :-)