Foto: mariamka
Nikdy som nemyslela, že budem doma musieť variť niečo špeciálne, myslím z hľadiska stravovania. Keďže môj mladý sa dal na posilňovanie, včera si vymyslel Zobraziť celý popisNikdy som nemyslela, že budem doma musieť variť niečo špeciálne, myslím z hľadiska stravovania. Keďže môj mladý sa dal na posilňovanie, včera si vymyslel /vygúglil/ tieto palacinky. Ony boli ešte viac "fit", ale keďže som chcela pohostiť celú rodinku, urobila som mierny kompromis. Pozor, nie sú to tie "ľahké, tenké, jemné" ako v iných receptoch, zato sú zdravšie a na zamaškrtenie vám bude úplne stačiť 1 kus.
Suroviny
2 dl |
|
4 dl (alebo minerálka) |
|
1 ks |
|
90 g |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
podľa potreby |
|
1 odmerka (nemusí byť) |
|
Náplň: | |
10-12 ks |
|
90 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Ako prvé rozmixujeme ovsené vločky.
-
2
Pridáme mlieko (perlivú vodu), vajce (mali by ísť iba bielky), tvaroh, škoricu, trošku medu (alebo iné sladidlo), štipku soli. Premiešame alebo premixujeme a necháme vločky nasiaknuť (polhodinu).
-
3
Ja už zo zvyku nedávam olej do palacinkového cesta, ako je to vo väčšine receptov, vždy radšej za lyžičku na panvicu. Prvá palacinka dopadla samozrejme takto.
-
4
Bolo to riedke a lepkavé, tak som tam šupla trošku polohrubej múky a potom to už išlo. Cesto je hutnejšie, na 1 palacinku išli dve malé naberačky. Po chvíľke ma prišiel synátor skontrolovať ako to ide, a šupol mi do cesta nejakú tajnú ingredienciu, že tie ďalšie budú jeho. Bol to samozrejme ten záhadný proteín, v čom sa ja vôbec nevyznám.
-
5
Plnku ľúbime všetci tvarohovú, keďže sme mali od Vianoc datle, rozmixovala som ich so zvyšným tvarohom a troškou mlieka na pastu.
-
6
Naplnené palacinky, vľavo bez proteínu pre jedného, vpravo "s" pre druhého. Nechutnala som, ale chválil jeden aj druhý, a vraj je to sýte. Teším sa, čo si ešte na mňa vymyslia.
varecha.pravda.sk/recepty/palacinkovo-lievancove-zvitky-s...
a sú fakt dobré.
@mesiar50 dakujem ti