Palacinky takmer fit

mariamka - fotkamariamka, 5. januára 2014
Palacinky takmer fit
Foto: mariamka

Nikdy som nemyslela, že budem doma musieť variť niečo špeciálne, myslím z hľadiska stravovania. Keďže môj mladý sa dal na posilňovanie, včera si vymyslel Zobraziť celý popisNikdy som nemyslela, že budem doma musieť variť niečo špeciálne, myslím z hľadiska stravovania. Keďže môj mladý sa dal na posilňovanie, včera si vymyslel /vygúglil/ tieto palacinky. Ony boli ešte viac "fit", ale keďže som chcela pohostiť celú rodinku, urobila som mierny kompromis. Pozor, nie sú to tie "ľahké, tenké, jemné" ako v iných receptoch, zato sú zdravšie a na zamaškrtenie vám bude úplne stačiť 1 kus.

Suroviny

2 dl
4 dl (alebo minerálka)
1 ks
90 g
1 čl
1/2 čl
podľa potreby
1 odmerka (nemusí byť)
Náplň:
10-12 ks
90 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Ako prvé rozmixujeme ovsené vločky.

    Palacinky takmer fit - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mlieko (perlivú vodu), vajce (mali by ísť iba bielky), tvaroh, škoricu, trošku medu (alebo iné sladidlo), štipku soli. Premiešame alebo premixujeme a necháme vločky nasiaknuť (polhodinu).

    Palacinky takmer fit - obrázok 2
  3. 3

    Ja už zo zvyku nedávam olej do palacinkového cesta, ako je to vo väčšine receptov, vždy radšej za lyžičku na panvicu. Prvá palacinka dopadla samozrejme takto.

    Palacinky takmer fit - obrázok 3
  4. 4

    Bolo to riedke a lepkavé, tak som tam šupla trošku polohrubej múky a potom to už išlo. Cesto je hutnejšie, na 1 palacinku išli dve malé naberačky. Po chvíľke ma prišiel synátor skontrolovať ako to ide, a šupol mi do cesta nejakú tajnú ingredienciu, že tie ďalšie budú jeho. Bol to samozrejme ten záhadný proteín, v čom sa ja vôbec nevyznám.

    Palacinky takmer fit - obrázok 4
  5. 5

    Plnku ľúbime všetci tvarohovú, keďže sme mali od Vianoc datle, rozmixovala som ich so zvyšným tvarohom a troškou mlieka na pastu.

    Palacinky takmer fit - obrázok 5
  6. 6

    Naplnené palacinky, vľavo bez proteínu pre jedného, vpravo "s" pre druhého. Nechutnala som, ale chválil jeden aj druhý, a vraj je to sýte. Teším sa, čo si ešte na mňa vymyslia.

    Palacinky takmer fit - obrázok 6

Diskusia k receptu

kata
skvele. snazim sa detom varit zdravo, takze toto urcite vyskusam. vdaka za recept.
mariamka
dakujem velmi pekne @julinka @izabella929 @kata :) ani som necakala, ze tu budu nejake reakcie, predsa len, taketo "ine" recepty su na vareche nie velmi v kurze :) dala som ich sem pre inspiraciu a tesim sa, ze aspon niekoho oslovili, oslovia.., ja ako stary konzervativec ich mozem naozaj doporucit, plnku si urobte kludne podla seba, dzem, ovocie, banany, zavdacite sa malym aj velkym :)
mesiar50
Palacinky môžem hocikedy a hocikde.Tvoje vyzerajú naozaj skvelo
mariamka
perfektne ich mas @anina6 zlozenim aj co do vyzoru :) a plnku tvaroh, med, hrozienka urcite urobim najblzsie, inak presne ten postup, zlozenie, hustota sa zhoduje, aj to ze su velmi chutne, uz si spominam, ze tvoj recept citala, .. dakujem :)
@mesiar50 dakujem ti
luss44
vyzerajú chutne oboje, u nás palacinky môžu byť hocikedy a hocijaké :) S vločkami urobím najbližšie, ale s opraženými nasucho, chytia krásnu orieškovú vôňu
ancicka
ja vločky mám veľmi rada,tak tieto palacinky určite prídu na rad,kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia