Palacinky bez múky

ivkaa - fotkaivkaa, 7. novembra 2012
Palacinky bez múky
Foto: ivkaa

Tvorcom tohto receptu nie som ja (teda pôvodného, ja som si ho trošku upravila o tvaroh), našla som ho na internete, keď som mala Zobraziť celý popisTvorcom tohto receptu nie som ja (teda pôvodného, ja som si ho trošku upravila o tvaroh), našla som ho na internete, keď som mala chuť na sladké počas 2. fázy DD. Neviem, kto to vymyslel, ale každopádne je to vynikajúca náhrada za múčne palacinky :) Možno teda niekomu pomôže :)

Suroviny

1 ks
65 ml
1 veľká PL
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Recept som doplnila o tvaroh. Rozpis je na 4 malilinké palacinky alebo na 3 väčšie, ktoré je nevyhnuté piecť iba na teflónovej panvici, inak ich neotočíte.

  2. 2

    Všetky prísady si rozmiešajte v miske (stačí s vidličkou) a pečieme. Treba dávať pozor a jemne oddelovať palacinky od panvice aby sa nepotrhali.

Diskusia k receptu

modrykamen
Tak toto teda skúsim, lebo múka a chlieb mi riadne zvyšujú cukor. Na takéto recepty poľujem. Vďaka.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Akurát som v 2. fáze DD, tak sa mi to veľmi hodí. Sú super.
45678
úžasný dietny receptík, určite nie je problém navýšiť množstvo surovín, ale kto to bude takýmto spôsobom piecť ? :-))..ked úprimne píšeš, že je to náročné-obdivujem Ťa :-))
ivkaa
@45678 , nie je to náročné, iba sa pretáčajú o niečo ťažšie ako palacinky z múky, čo je aj logické :) Preto odporúčam zvoliť si radšej menšiu panvicu (výhradne teflónovú), piecť na menšom ohni, aby palacinka nehorela, kým ju pretočíme. Ale určite to nie je zložité :)

Mimochodom, skúšala som robiť aj palacinky s ovsenými otrubami, ale tie nie sú dobré ... Takže myslím si, že toto je dobrá varianta :)
elisticka
vyskusam ..vhodne inak aj pre celiatikov.. ale ja tiez na dukanovku...
tatranka
Určite budú chutné.Mám recepty na zákusky,kde tiež nejde múka,ale náhradou sú práškové pudingy,alebo maizena.A sú veľmi chutné a ľahučké.Vyskúšam.
izabella929
no vida.-)) pampúšiky som už robila z tvarohového cesta, takže chuť si viem predstaviť.-)))paráda...
janette4
tiež ich robievam.Manžel ani deti rozdiel nevidia,zjedia ich tak,ako aj normálne s múkou.mne chutia dokonca ešte viac.Robím ich na teflónovej panvici a úplne v pohode sa robia,nelepia sa mi.
summer1109
Aky je pomer mlieka a pudingu v povodnom recepte prosim? Skusala som robit bez tvarohu, lebo som mala doma len hrudkovity a zdalo sa mi to velmi riedke.
ivkaa
Pôvodne tam tuším bolo 120ml mlieka a teraz neviem či 2 alebo 3PL pudingu... Ono to cesto je také riedke....Treba vyskúšať... nie každému sa darí obrátiť takéto palacinky... záleží asi aj od panvice, a treba radšej asi použiť menšiu...
cute
Tento recept určitě skusim lebo nemozem muku a palacinky velmi lubim
jumbo
SUPER. KONECNE NIECO INE, MYSLIM SI ZE PUDING MOZETE DAT COKOLADOVY,KARAMELOVY ATD. MOZE TO DAT PALACINKAM INY ROZMER. VYSKUSAM!
europizza
Výborný chutný a jednoduchý recept nielen pre ,,chudnúcich" :) . ja som namiesto tvarohu použila kyslú smotanu,vydarili sa. Pre toho,komu sa príliš lepia odporúčam použiť trochu kokosového oleja na dno panvice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia