Ožralá čína (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Ešte ako dieťa som sa tešila, keď mama zahlásila že bude robiť čínu.. nieje to čína ktorú teraz poznáme, ani neviem prečo sa tento recept tak volá, ale isté je, že je to mňamka :-)

10
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vykostíme si kurča, všetko mäsko nakrájame na malé prúžky dáme soľ, korenie, wolchester, sójovú omáčku, vajce Zamiešame a dáme do chladničky Ostatky dáme na vývar alebo do mrazničky ;-)
  2. Na oleji podusíme cibuľku po zmaknutí osolíme a pridáme kapustu a dusíme cca do zmaknutia
  3. Pripravíme si nálev ktorý počas dusenia pridavame do kapusty s cibuľou a neskôr aj do mäsa wolchester, sójová omáčka, korenie, víno
  4. Do udusenej kapusty spravíme jamku a vložíme mäso čo na najväčší stupeň aby sa mäsko zatiahlo. Keď sa zatiahne pridáme zbytok nálevu ktorý ostal cca 250ml a dusíme asi cca 20-30 min záleží na veľkosti mäska. Ak vám zostalo viacej šťavy zahustite trocha solamilu.
  5. So soľou opatrne nakoľko sa solí všetko z mierou... K čine robím ryžu lepkavú málo slanú ;-) Prajem dobrú chuť