Foto: iwusha
Pôvodný recept je zo stránky Zdravé dobroty bez výčitiek (mimochodom mojej veľmi obľúbenej zásobárne zdravých a chutných receptov). Receptík som si prispôsobila a mierne Zobraziť celý popisPôvodný recept je zo stránky Zdravé dobroty bez výčitiek (mimochodom mojej veľmi obľúbenej zásobárne zdravých a chutných receptov). Receptík som si prispôsobila a mierne ho poupravila. Pôvodne to totiž boli bagetky, no zdalo sa mi jednoduchšie a rýchlejšie vyformovať jeden väčší bochník. Verím, že vám bude chutiť rovnako ako mne!
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 180 ºC.
- 2
Vajíčko trošku vyšľaháme, ale len naozaj málinko, pridáme k nemu tvaroh a vodu a dobre pomiešame.
- 3
K pomiešanej zmesi pridáme mleté vločky zmiešané so soľou a sódou bikarbónou.
- 4
Dôkladne pomiešame. Vznikne nám lepivé cesto.
- 5
Z cesta vyformujeme pekný bochník. Ja si zvyknem trochu namočiť ruky, aby sa mi na ne cesto tak nelepilo.
- 6
Na záver ešte posypem chlebík sezamovými semiačkami a šup do rúry na 30 až 40 minút. Keď je hotový má peknú zlatistú farbu.
- 7
Mne jeden chlebík vystačí na 4 dni a aj na ten posledný deň je stále úplne jedlý :).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@ancicka áno, fotka je zhodná so surovinami, pečiem si ho pravidelne, keďže nejem výrobky zo pšeničnej múky
@frezia68 toto je originál veľkosť z daného množstva, on nie je veľmi veľký, preto som tam nechala ten hrnček pre porovnanie :) je ale taký hutný a dosť sýty, takže sa spotrebúva pomaly :)
@kukulienka71 nedávam ho do chladničky, mám ho v uzavretej nádobe a vydrží :)
neviem-či autorka ti hneď odpovie..môj názor:
skús..
najlepšia je vlastná skúsenosť..dľa mňa sa nemôže cottagom nič pokaziť..