Ovsený chlebík

iwusha - fotkaiwusha, 11. novembra 2015
Ovsený chlebík
Foto: iwusha

Pôvodný recept je zo stránky Zdravé dobroty bez výčitiek (mimochodom mojej veľmi obľúbenej zásobárne zdravých a chutných receptov). Receptík som si prispôsobila a mierne Zobraziť celý popisPôvodný recept je zo stránky Zdravé dobroty bez výčitiek (mimochodom mojej veľmi obľúbenej zásobárne zdravých a chutných receptov). Receptík som si prispôsobila a mierne ho poupravila. Pôvodne to totiž boli bagetky, no zdalo sa mi jednoduchšie a rýchlejšie vyformovať jeden väčší bochník. Verím, že vám bude chutiť rovnako ako mne!

1
porcia
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g mleté
100-125 g
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
40 ml




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 180 ºC.

  2. 2

    Vajíčko trošku vyšľaháme, ale len naozaj málinko, pridáme k nemu tvaroh a vodu a dobre pomiešame.

  3. 3

    K pomiešanej zmesi pridáme mleté vločky zmiešané so soľou a sódou bikarbónou.

  4. 4

    Dôkladne pomiešame. Vznikne nám lepivé cesto.

  5. 5

    Z cesta vyformujeme pekný bochník. Ja si zvyknem trochu namočiť ruky, aby sa mi na ne cesto tak nelepilo.

  6. 6

    Na záver ešte posypem chlebík sezamovými semiačkami a šup do rúry na 30 až 40 minút. Keď je hotový má peknú zlatistú farbu.

  7. 7

    Mne jeden chlebík vystačí na 4 dni a aj na ten posledný deň je stále úplne jedlý :).

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tento chlieb sa mi veľmi páči.
ancicka
ozaj tá fotka je zhodná z uvedenými surovinámi?
frezia68
@ivusha :pekný chlieb,len myslím,že z 200 g vločiek by vyšiel taký polovičný.Mýlim sa?
iwusha
Chlebík je naozaj dobrý, ak máte radi ovsené vločky, neoľutujete :)
@ancicka áno, fotka je zhodná so surovinami, pečiem si ho pravidelne, keďže nejem výrobky zo pšeničnej múky
@frezia68 toto je originál veľkosť z daného množstva, on nie je veľmi veľký, preto som tam nechala ten hrnček pre porovnanie :) je ale taký hutný a dosť sýty, takže sa spotrebúva pomaly :)
jozka2
Moze byt celkom chutny,je to na sposob angl.soda bread a ten mam tiez rada.5*
tiginko
tiež si podobný tvarohový niekedy pečiem, s ovsenými otrubami
kukulienka71
tá dávka na vyskúšanie úplne postačuje, páči sa mi zloženie. nedržíš ho v chladničke počas tých 4 dní?
iwusha
@delfin251 ja vločky meliem v mixéri, mám tam nástavec na mletie orechov a pod. :)
@kukulienka71 nedávam ho do chladničky, mám ho v uzavretej nádobe a vydrží :)
bubaya
Toto sa mi páči veľmi. Zo všetkého možného som už piekla chlieb, len z vločiek ma nenapadlo, a vločky mám rada. Tiež sa snažím nejesť pšenicu. Keď napečiem, nakrájam a dám do mrazničky do sáčkov po 4 krajčeky - denná porcia. Potom len vyberám. Vďaka, 5 hviezdičiek, a zajtra pečiem.
marianne
Dnes som ovseny chlebik piekla, je vynikajuci, bude patrit medzi moje TOP peciva. Druhy v poradi:-) fotku pridam, az sa mi to podari, neviem co sa deje..
iwusha
@marianne som rada, že sa chlebík podaril a že chutí :) pre mňa to bol tiež super objav, iný nejedávam a vždy keď dojem posledný kúsok, pečiem hneď čerstvý :)
tekvica
No, chlebík som upiekla. Dúfala som, že dvom nám vydrží dva dni, ale manžel ho zbaštil na večeru celý....
iwusha
@tekvica tak to je super, že chutil aj manželovi :) u nás by mi chlapi čosi takéto nejedli už len z princípu, aj keď vôbec nevedia ako to chutí :D sú trocha nedôverčiví voči všetkému, čo sa tvári zdravo
cajca
možno, keby si dala kvások by bol nadýchanejší, ale ináč fajn. Ja pridávam aj otruby, vraj tak je ešte zdravší.
besty1988
Mohla by som namiesto tvarohu použiť cottage syr?Ďakujem za odpoveď
radost
@Besty

neviem-či autorka ti hneď odpovie..môj názor:
skús..
najlepšia je vlastná skúsenosť..dľa mňa sa nemôže cottagom nič pokaziť..
katka78
@Besty1988 (14.7.2016 09:25) Dobre ti radí @radost. Dá sa to, sama bežne nahrádzam v niektorých receptoch tvaroh cottage syrom. Tam, kde má mať aj konzistenciu tvarohu, ho predtým rozmixujem v kuchynskom robote (food processore). Tu by som tak tiež spravila. Nech sa ti darí :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia