Ovsenné guličky

myalab - fotkamyalab, 17. decembra 2011
Ovsenné guličky
Foto: myalab

Tento recept ma zaujal práve preto, že obsahuje ovsenné vločky, ktoré ako vieme majú vysoký obsah minerálov, vitamínov. Ak máte nedostatok vitamínov B, vápnika, Zobraziť celý popisTento recept ma zaujal práve preto, že obsahuje ovsenné vločky, ktoré ako vieme majú vysoký obsah minerálov, vitamínov. Ak máte nedostatok vitamínov B, vápnika, železa, fosforu či lecitínu, mali by ste siahnuť práve po vločkách. Pôvodný recept mám od bývalej spolužiačky, ktorá ho má pod názvom Mlynárové pusinky, sice neviem prečo pusinky, ale ona dáva na plech cesto pomocou lyžičky. Keďže som urobila guličky, nechcela som to nazvať Mlynárové guličky, lebo niekto by to mohol pochopiť vulgárne :)

40
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
80 g
100 g
20 g
80 g
6 g
2 ks
80 g
80 g
80 g
Poleva:
100 g
Ozdoba:
50 g




Postup

  1. 1

    Na rozpustenom masle opražíme ovsenné vločky, po chvíli pridáme cukor a vanilkový cukor. Miešame pokiaľ sa rozpustí. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a vysypeme do pripravenej múky s práškom do pečiva. Pridáme oriešky najlepšie opražené a trochu nasekané, brusnice a slivky alebo aj iné sušené posekané ovocie (hrozienka, ananás, marhule...). Ešte pridáme rozšľahané vajcia. Zamiešame a tvoríme buď guľky alebo len tak pomocou dvoch lyžičiek tvoríme kôpky na plechu, na ktorom máme papier na pečenie, prípadne fóliu. Pečieme v dobre vyhriatej rúre do zlatista.

    Ovsenné guličky - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí môžeme poliať čokoládovou polevou a navrch ozdobiť sekanými lieskovými orieškami, alebo podľa svojej chute.

    Ovsenné guličky - obrázok 2
  3. 3

    Ešte ich nemám poliate čokoládou a dozdobené, potom pridám aktuálny obrázok. Len radšej nesľubujem, lebo idúúúú aj takto :) Mohlo by sa to volať aj Musli guličky.

Diskusia k receptu

vanilka111
tieto aj ja robievam,ale tak ako Tvoja kamarátka, dávam malé kôpky lyžičkou na pomastený plech. Dávam do nich aj kúsky čokolády. Vždy zmiznú za tri dni ak z nich neschovám :-) vždy je ich okolo 60 kúskov
marsis
Veľmi sa mi tento recept páči, vyskúšam ho! Myslím, že sa guľôčky dozdobenia sotva dočkajú.
myalab
@ancicka ved tieto ovsenne mozes urobit hocikedy :) od teba som si ulozila Rafaelo gulky a tie este urobim aj ked uz mam toho az az... Ale ved porozdavam...
molym
Sú fakt výborné aj ja ich už mám napečené,ale iba kôpky.
1x myalab
anykama
Robím ich uplne dietne.Vločky namočím do vodyv ktorej mokli hrozienka.Potom už len dám škoricový cukor a robím kôpky na plech. Môžu ísť aj sekané oriešky a ine suche ovocie. Po upečeni polievam citronovou polevou.Vydržia aj týžden keď ich odložím.
3sandra3
ovsené vločky tiež často používam,, takže budú aj tieto guličky.
mariaklara
Toto vyskúšam, ale až po Vianociach, lebo už toho mám dosť nachystané.
leas
ja som tu nová, tak som tento recept objavila až teraz... práve ich pečiem. Len mám taký malý problém - tá hmota pred pečením je taká výborná, že ju iba ochutnávam a ochutnávam...:))) vďaka za skvelý recept!
1x radost
myalab
@Bronislava (15.12.2016 20:00)

Vdaka za mily komentar aj vydarene gulicky. Ano, cokolada nie je podmienkou :) no asi ich aj ja urobim :)
katka78
Fantastické! Nečakala som, že budú až tak dobré, ale zamilovala som si ich na prvé sústo. A to ešte nie sú ani poliate čokoládou. Už v tejto fáze sú super. Aj ma mrzí, že som ich spravila len z polovičnej dávky, ale to neva, majú byť pre návštevu spolu s ďalšími štyrmi druhmi koláčikov, tak bude o nich postarané a ja si v týždni upečiem pre seba :-) Ďakujem pekne za recept @Myalab !


katka78
Tieto guľky sú super a u nás sa tešia veľkej obľube. Vôbec ich nepolievam čokoládou, sú veľmi chutné aj samotné. Hodia sa nielen ako drobné sladké pečivo na pohostenie, sú ideálne aj do kabelky, ako prvá pomoc, keď celý deň cestujem. Mám ich veľmi rada a nie len ja. Tento rok ich posielam na ochutnávku aj švagrinkám, verím, že aj oni si ich obľúbia. Vďaka za recept @Myalab , maj sa pekne ツ


myalab
@Katka78 , dakujem za mily komentar. Zaroven som velmi rada, ze sa u Teba tieto gulky stali stalicou ako aj u nas. Prajem pekne sviatky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia