Foto: monnikka
Tieto sušienky pečiem z dvoch dávok, skladujem v uzavretej nádobe, jedávame ich na raňajky alebo desiatu či olovrant. Recept mi dala kamarátka, tá ich Zobraziť celý popisTieto sušienky pečiem z dvoch dávok, skladujem v uzavretej nádobe, jedávame ich na raňajky alebo desiatu či olovrant. Recept mi dala kamarátka, tá ich piekla manželovi na dvojtýždňovky.
Postup
-
1
Maslo roztopíme, sódu rozmiešame v horúcej vode, do masla roztopíme med. Vločky, múku, cukor, kokos, semiačka, čokoládu zmiešame, prilejeme maslo s medom, sódu a poriadne zmiesime. Formujeme guličky /zpočiatku to vyzerá, že to nepôjde, lebo zmes nie je celkom súdržná, ale podarí sa/.
-
2
Takéto guľky vložíme do rúry/oni sa mierne ,,rozlejú"/, pečieme na mastnom plechu alebo na pečiacej fólii pri teplote 150 stupňov do ružova. Deň až dva sú tvrdšie, potom už mäknú, nám chutia tak či tak:)
@anykama : niekedy skúsim podľa teba
@martamm : aj s celozrnnou múkou budú asi fajné