Foto: veggie
Celú zimu som snívala o broskyniach, nakoniec som ich v obchode objavila a chybou pokladníka ma jedna vyšla 5 centov :) Zobraziť celý popis Celú zimu som snívala o broskyniach, nakoniec som ich v obchode objavila a chybou pokladníka ma jedna vyšla 5 centov :) Recept na naozaj výdatné raňajky.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
3 1/2 hrnčeka |
|
2 menšie |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 polievková lyžica |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 kávová lyžička |
|
1 kávová lyžička |
|
2 polievkové lyžice |
|
|
Postup
-
1
Ovsené vločky si namočíme do sójového mlieka. Ak nemáte vanilkové, tak obyčajné s vanilkovou esenciou a trochou cukru. Ja som mala také, čo chutilo ako vanilkový puding, takže vločky chutili skvelo. Hodinku necháme postáť. Broskyne rozdelíme na polovice, vyberieme kôstky a uložíme na plech.
-
2
V malej miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu a cukor.
-
3
Zmes nalejeme na broskyne, dáme do trúby na 180 stupňov. Necháme piecť tak cca. 7-8 minút, kým cukor nezačne karamelizovať. Medzitým si uvaríme z ovsených vločiek kašu.
-
4
Kašu rozdelíme do dvoch misiek, upečené broskyne nakrájame na plátky, polejeme zvyšným karamelom, posypeme orieškami a škoricou. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu