Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami

veggie - fotkaveggie, 21. februára 2012
Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami
Foto: veggie

Celú zimu som snívala o broskyniach, nakoniec som ich v obchode objavila a chybou pokladníka ma jedna vyšla 5 centov :) Zobraziť celý popis Celú zimu som snívala o broskyniach, nakoniec som ich v obchode objavila a chybou pokladníka ma jedna vyšla 5 centov :) Recept na naozaj výdatné raňajky.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
3 1/2 hrnčeka
2 menšie
2 polievkové lyžice
1 polievková lyžica
2 polievkové lyžice
1 kávová lyžička
1 kávová lyžička
2 polievkové lyžice




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky si namočíme do sójového mlieka. Ak nemáte vanilkové, tak obyčajné s vanilkovou esenciou a trochou cukru. Ja som mala také, čo chutilo ako vanilkový puding, takže vločky chutili skvelo. Hodinku necháme postáť. Broskyne rozdelíme na polovice, vyberieme kôstky a uložíme na plech.

    Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami - obrázok 1
  2. 2

    V malej miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu a cukor.

    Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami - obrázok 2
  3. 3

    Zmes nalejeme na broskyne, dáme do trúby na 180 stupňov. Necháme piecť tak cca. 7-8 minút, kým cukor nezačne karamelizovať. Medzitým si uvaríme z ovsených vločiek kašu.

    Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami - obrázok 3
  4. 4

    Kašu rozdelíme do dvoch misiek, upečené broskyne nakrájame na plátky, polejeme zvyšným karamelom, posypeme orieškami a škoricou. Dobrú chuť :)

    Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrá kaša. Tie broskyne ba sa mohli aj na panvici skaramelizovať na masle, nebolo by lepšie. Aj rúru traba rozohrievať na tú chvíľu.....a ten olej mi tam moc nejde. Ale inak, dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia