Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami
Autor receptu: veggie
Celú zimu som snívala o broskyniach, nakoniec som ich v obchode objavila a chybou pokladníka ma jedna vyšla 5 centov :)
Recept na naozaj výdatné raňajky.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Ovsené vločky si namočíme do sójového mlieka. Ak nemáte vanilkové, tak obyčajné s vanilkovou esenciou a trochou cukru. Ja som mala také, čo chutilo ako vanilkový puding, takže vločky chutili skvelo. Hodinku necháme postáť.
Broskyne rozdelíme na polovice, vyberieme kôstky a uložíme na plech.
- V malej miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu a cukor.
- Zmes nalejeme na broskyne, dáme do trúby na 180 stupňov. Necháme piecť tak cca. 7-8 minút, kým cukor nezačne karamelizovať.
Medzitým si uvaríme z ovsených vločiek kašu.
- Kašu rozdelíme do dvoch misiek, upečené broskyne nakrájame na plátky, polejeme zvyšným karamelom, posypeme orieškami a škoricou. Dobrú chuť :)