Ovsená kaša s karamelizovanými broskyňami

Autor receptu: veggie

Celú zimu som snívala o broskyniach, nakoniec som ich v obchode objavila a chybou pokladníka ma jedna vyšla 5 centov :) Recept na naozaj výdatné raňajky.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky si namočíme do sójového mlieka. Ak nemáte vanilkové, tak obyčajné s vanilkovou esenciou a trochou cukru. Ja som mala také, čo chutilo ako vanilkový puding, takže vločky chutili skvelo. Hodinku necháme postáť. Broskyne rozdelíme na polovice, vyberieme kôstky a uložíme na plech.
  2. V malej miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu a cukor.
  3. Zmes nalejeme na broskyne, dáme do trúby na 180 stupňov. Necháme piecť tak cca. 7-8 minút, kým cukor nezačne karamelizovať. Medzitým si uvaríme z ovsených vločiek kašu.
  4. Kašu rozdelíme do dvoch misiek, upečené broskyne nakrájame na plátky, polejeme zvyšným karamelom, posypeme orieškami a škoricou. Dobrú chuť :)