Ovocný koláč z kyslého mlieka

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 7. augusta 2011
Ovocný koláč z kyslého mlieka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
600 g
400 g
1 ks
1 ks
150 ml
1 ks
500 g (môže byť zavárané, mrazené, čerstvé..




Postup

  1. 1

    Acidofilné mlieko, múku, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, vajce a olej zmiešame spolu a vytvoríme redšiu masu.

  2. 2

    Tú vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch poukladáme ovocie a pečieme ho 20 až 25 minút pri teplote 180 o C.

  3. 3

    Po dopečení necháme koláč vychladnúť a polejeme ho cukrovou polevou.

Diskusia k receptu

afataga
robim podobny ale hrncekovy a do cesta davam kakao, natriem lekvarom a posypem kokosom
mili2936
Tiež robím s kakaom a z kyslého mlieka - keď je viac domáceho a nestihneme ho vypiť. Z kupovaného už to nie je ono, je to samá voda...
evanaaa
Ano, jednoduchý, ale sú tu aj tie hrnčekové verzie, mám nejaké v KK, lepšie ako keby sa vážilo je merať hrnčekom. Ináč tieto koláče sú dobré.
vcelka
Toto je celkom v pohode. Dostala som recept, kde je dokonca toľko cukru, koľko múky. :-)
aplle
Ja som ho robila s marhuľami. Neviem nči to je rúrou ale piekla som asi 40 minuţ. Cukru som dala ani nie polovičnú dávku a do marhúľ, som ku koncu dala škoricový cukor s maslom, ničo ako mrveničku len bez múky . Je dobrý , len príde mi ešte trochu mokrý aj po toľkom pečení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia