Ovocný koláč z kyslého mlieka
Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 7. augusta 2011
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 7. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Acidofilné mlieko, múku, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, vajce a olej zmiešame spolu a vytvoríme redšiu masu.
- 2
Tú vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch poukladáme ovocie a pečieme ho 20 až 25 minút pri teplote 180 o C.
- 3
Po dopečení necháme koláč vychladnúť a polejeme ho cukrovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu