Ovocný koláč fotorecept

ywett - fotkaywett, 17. februára 2011
Ovocný koláč (fotorecept)
Foto: ywett

Je dobrý a jednoduchý, ovocie sa môže dať kompótové, mrazené alebo podľa sezóny. Ja som dala zavárané čučoriedky a mrazené černice

25 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

2 hrnčeky-s objemom 200ml
1 hrnček
1 hrnček
2
5 polievkových lyžíc
1
1
 podľa chuti
Posýpka:
70g
70g
130g




Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme posýpku, do múky dáme cukor, maslo a rozmrvíme.

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrebné suroviny (použiť hrnčeky 200ml) ...na fotke mám hrnčeky s väčším objemom, preto nemám múku až po okraj)

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celé vajcia vyšlahať s práškovým a vanilkovým cukrom.

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridať mlieko.

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olej

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Múku s kypriacim práškom

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (na veľký a hlboký plech)

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme ovocie

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posypeme posýpkou a vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista asi tých 25-30 minút na 175° C

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť!

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

orchidea
Tak tento koláčik môžem spraviť, mám v mrazničke černice, aspoň ich využijem, vyzerá dobre....
dorisa
Aj ja mam takéto recepty rada, krasne sa ti vydaril. Recept ukladám.
jerica
Vydarený koláčik,mám rada ovocné, robievam často . pekne nafotené.


arasidka
černice - to je vončo - milá Tončo...mám zavarené naše maliny čierne - , po česky ostružiny beztrné, ktoré som si objednala tak dávno, keď sme boli ešte ČSSR - a to rovno z Kroměřízža. No pardon, ale iba sadeničky, aby ste si nemysleli, že tie kompóty skladujem v komore vyše dvadsať rokov!Ja viem, že v koláči budú aj zrniečka z černíc, ale to nevadí, na to sme si už zvykli. Vlastne, tento koláč sa volá hrnkový, ja ho tieť robievam, ale na náš počet hláv a chuti do jedenia, dávam tri hrnky múky --- atď.
marianne69
....bublaninka jak vysita:-)akurat posypku nedavam,ale u nas velmi oblubeny.....vydaril sa ti pekne...
bejda7
Pekne nafotené a dobrá kombinácia ovocia-také mám rada:))
sovka62
Akurát zajtra sa chystám upiecť dva veľké plechy takéhoto, ale slivkového. Dávam trochu viac oleja, ale inak je tvoj recept skoro zhodný s mojím. Ale so šľahaním sa veru netrápim. Všetko suché do jednej misy, všetko mokré do litrovej odmerky a rozšľahať habarkou, pridať k suchému, zamiešať a šup s tým na plech. A posýpku robím s maslom, to je vôňa.......
kata50
Ja ešte zvyknem ovocie ľahko vyváľať v hladkej múke a potom ho dám na cesto. Potom mi nespadne na dno koláča. Ale to už určite viete...:-))
honestka
nas oblubeny s roznym ovocim- najradsej s cucoriedkami. tiez vytrieskam v jednej miske metlickou pokial sa nerobia bubliny a sup do pece. na posypku pouzivam obcas aj hnedy cukor a posekane mandle je to tiez vyborne.
danculka
Cica pekný aj fotky ovocie ako teraz odtrhnúté z kríka,dík...
jarunka
Toto som robievala hodne ked deti boli male. Dobry kolacik.
vavan
jednoduchý a rýchly,robievam podobný
marienka44
@Cica2 , tie hrnceky, napr. s mukou, plnis az po okraj alebo ako je na obrazku /chýba od vrchu asi 2 cm/ ? Preto nemam rada hrncekove recepty, ze mnozstvo surovin nie je presne.:-)
@Sovka62 ,ja mam zavarene polene slivky. Môzu sa dat do bublaniny? Ja ich davam len na kysnute cesto. Vyskusam podla Teba.
cica2
Dievčatá, ďakujem za pochvaľu, ste milé:) Som rada že koláčik sa vám páči, hoci mnohé ste ho už piekli, takže ho už poznáte :) A ktoré ho idete piecť nech sa vám vydarí a hlavne nech pochutí:)

@arasidka , si milá a sršíš humorom:))

@sovka , mňam slivkové tiež ľúbime ;) ....a máš už velké skusenosti s pečením, preto to niekedy aj ja tak vyskúšam ;) páči sa mi tvoj postup s prípravou cesta.....že všetko suché do jednej misy, všetko mokré do litrovej odmerky a rozšľahať habarkou, pridať k suchému, zamiešať a šup s tým na plech, supér a ďakujem za dobrý tip:)


@kata50 , áno zvyknem aj v múke ovocie troška vyváľať ale kvôli foteniu som to nerobila, potom by to na fotke pekne neukázalo, kedže mojím hobby je aj fotenie:)))


@honestka , ďakujem za dobrý tip, vyskúšam aj s hnedým cukrom ;-)


@marienka44 , ach jaj, ale veď som napísala že hrnčeky "200ml" a kedže som použila hrnčeky s väčším objemom...250ml.... tak preto nemám múku až po okraj hrnčekov!!!! A cukor som dala len (polovicu hrnčeka) kedže som nechcela cesto velmi sladké a už je tam aj vanilkový cukor. Takže množstvo surovín je presné!



marta5
Marienka 44- myslím,že na tých 2 cm nezaleži,na hrnčekovom koláčiku niet čo pokaziť,9 ročné dievčatko obdivujem,pečiem ho často , aj moja nevesta, vnučka má 12 rokov pomáha pri pečeni,myslím že ešte sama nepiekla-gratulujem si veľmi šikovná.l
marta5
Mám v záhrade černice ,možno zajtra upečiem
cica2
@marta5 , nie nemám 9 rokov, vek som si nenastavila, preto to tak zle ukazuje....@atka7 , ďakujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia