Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)

redakcia - fotkaredakcia, 10. septembra 2009
Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)
Foto: Pravda: Ivan Majerský
4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
200 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Želatínu pred použitím namočíme v studenej vode. Všetky suroviny dáme do hrnca a prevaríme.

  2. 2

    Potom hmotu schladíme, prelejeme do sorbetovača a vyrobíme sorbet, ktorý skladujeme v mrazničke.

  3. 3

    Náš tip: Sorbet neobsahuje mlieko ako šerbet, ani smotanu ako zmrzlina. Pripravuje sa z jedného či viac druhov rozdrveného ovocia alebo ovocnej šťavy. Pripravíme ho pomocou sorbetovača.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia