Foto: olinecka
Túto dobrotu som upiekla pre moju dcéru, ktorá má dnes narodeniny. Špekulovala som a vydarila sa!!!! Zvládne aj začiatočník.
príprava
na 190 °C
Suroviny
200 g (alebo Hera) |
|
4 ks |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
|
|
1,5 dl |
|
200 g |
|
100 g |
|
|
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
|
|
rôzne čerstvé |
|
pikantný |
|
Postup
-
1
Maslo, žĺtky, cukor, vanilku, citrónovú kôru vymiešame do penista. Postupne pridáme múku, krupicu a prášok do pečiva zmiešanú spolu, prilejeme mlieko a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou, vylejeme cesto. Pečieme na 190 stupňov 40 minút, ale pečenie kontrolujeme.
- 2
Korpus prekrojíme na polovicu a natrieme lekvárom.
- 3
Plnku urobíme podľa návodu, dáme ju na 1 hodinu schladiť do chladničky. Vychladnutú plnku rozdelíme, potrieme spodný korpus. Preložíme druhý korpus, opäť potrieme lekvárom a nanesieme zbytok plnky na vrch a boky.
- 4
Na vrch poukladáme ovocie a dáme schladiť. Je veľa čerstvého ovocia a tak sa dá vymýšľať. Takto vyzerá v reze.
- 5
Papier na pečenie
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu