Ovocné gule

Autor receptu: bozulka

Tento recept som ziskala od jednej starej pani,ktorá bola vynikajúca kuchárka a všetky recepty čo mi dala putovali vždy ďalej a ďalej..Je jednoduchý a určite si ho obľúbite.

Postup

  1. Maslo a práškový cukor utrieme,aby sa dobre spojili, netreba do peny. Pridáme všetko sušené ovocie ,postrúhanú čokoládu,mleté orechy ,rum/podľa chuti/ všetko asi po 50 g.Pomeranč aj citron olúpeme a pokrájame na malé kúsky a pridáme tiež.Nakoniec pridáme piškotové drobky a dobre premiešame.
  2. Robíme guličky veľkosti orecha,položíme na linecké koliesko alebo gulatý piškot chvílku necháme zaschnúť a polievame čkoládou alebo citrónovou polevou.Ešte môžeme ozdobiť hrozienkom alebo perličkou alebo podľa vlastnej fantázie,aj ničím.
  3. Polievať sa môže polovica čokoládou a polovica na bielo citrónovou polevou.Pekne to ukáže na mise a každé trošku inak chutí. Dúfam,že som nanič nezabudla lebo to je jeden z mála receptov,ktoré si pamätám už dlhé roky. Čo sa týka množstva jednotlivých surovin má to výhodu,že množstvo robím od oka,ide len oto aby hmota nebola riedka a dobre sa tvarovali guličky.