Ovocná torta

stacy77777 - fotkastacy77777, 22. septembra 2014

Jedna zo sviežejších...

12
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
120 g
3 ks
4 pl
1 ks
1 ks
2 pl
Smotanová plnka:
2 ks
400 ml
2 pl
1 ks
1 ks
300 g
2 ks
2 ks
Na dozdobenie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Na cesto si vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vlažnú vodu,múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice,do jednej pridáme kakaový prášok a vymiešame. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, s priemerom 30cm, cesto pofŕkame, alebo môžeme ukladať striedavo svetlé a tmavé po lyžiciach do stredu, kým sa nerozleje po okraje.Pečieme na 170°C asi 12-15minút.

  2. 2

    Upečené,vychladené cesto prekrojíme na dva korpusy, jeden hrubší, ten pôjde na spodok, tenší na vrch.

  3. 3

    Na plnku si vyšľaháme smotany na šľahanie,pridáme kyslú smotanu, hrozno pokrájané na polovičky, odkôstkované, mandarínky scedíme, pridáme tiež do plnky a pokrájame dva banány. Zľahka premiešame.Takto nemusíme ukladať vrstvy ovocia, čo ušetrí dosť času a ovocie vlastne vytvorí v plnke akúsi mozaiku. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Nechať napučať, nahriať a do trochu vychladenej primiešať 2-3pl hotovej plnky. Až potom vliať ku ostatnej do misy a premiešať zľahka vareškou.

  4. 4

    Takto pripravenú plnku vlejeme do formy na cesto, prikryjeme tenším korpusom.

  5. 5

    Na povrch vyšľaháme smotanu na šľahanie, potrieme tenšiu vrstvu,tú posypeme kakaovým práškom. Jemne si naznačíme, ako budeme tortu krájať. Každý tortový rez dozdobíme cez sáčok na zdobenie ostatnou šľahačkou a na každý kopček uložíme ovocie.

  6. 6

    Necháme v chladničke ztuhnúť aspoň 3hod. Dobrú chuť....

Diskusia k receptu

anina6
parádna torta, takej veru ťažko odolať. ukladám na slávnostné príležitosti.
luss44
krásna... a pritom nenáročná na čas, budem k Tebe chodiť po inšpirácie na zdobenie, lebo tam vždy moja fantázia zlyháva :) tortička uložená v KK.
jozka2
mas ju nadhernu,hlavne ziaden umely potah,urcite aj chutnu.5
babkamt
parádna torta, vkusne vyzdobená, tiež si ju ukladám do kk, 5*
torticka
Krásna tortička ( skoro ako ja ), ja mám jeden problém. Neviem spraviť želatinu, hneď ma to odradí. Keď ju robím, tak mám hrčky.
Ale dala by som si z nej.
dzejsik
krásna torta ... myslíš, že bude stačiť použiť 1 ks želatíny za studena? s tou sa viac kamarátim ... :)
palokuchki
Velmi pekna torta. Uz som ju obdivovala na FB. Ti tvoji sa pri tebe maju!!!!
stacy77777
Ďakujem vám všetkým za milé slová,potešili...:-)), @palokuchki ,to vieš,dcérka prišla na víkend po dlhšej dobe,tak čo by mamina nevymyslela...:-)), @dzejsik ,myslím,že kľudne môžeš použiť aj želatínu za studena,tiež som ho kedysi používala,kým som sa nenaučila robiť s klasickou želatínou,ako píše @torti čka,tiež som mávala ten istý problém,hrčky...:-)))
gabrielka
Vyzerá dobre, určite aj chutí, len neviem koľko tej želatíny tam ide, 1 ks je koľko?
stacy77777
@gabrielka ,1ks želatíny - 1balíček,ja väčšinou kupujem v takom bielom sáčku,na obale sú také farebné kocky, je veľkosti ako vanilkový cukor, ale sú rôzne,Dr.Oetker číra, aj plátková
ywett
takáto krásna tortička by potešila aj mňa, si veľmi šikovná :)
stacy77777
@siskam - utekala som premerať, či som nenapísala haluz, máš pravdu, je to zle, forma má iba 26cm priemer, ďakujem pekne za upozornenie,pekný večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia