Ovocná torta

stacy77777 - fotkastacy77777, 22. septembra 2014

Jedna zo sviežejších...

12
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
120 g
3 ks
4 pl
1 ks
1 ks
2 pl
Smotanová plnka:
2 ks
400 ml
2 pl
1 ks
1 ks
300 g
2 ks
2 ks
Na dozdobenie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto si vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vlažnú vodu,múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice,do jednej pridáme kakaový prášok a vymiešame. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, s priemerom 30cm, cesto pofŕkame, alebo môžeme ukladať striedavo svetlé a tmavé po lyžiciach do stredu, kým sa nerozleje po okraje.Pečieme na 170°C asi 12-15minút.

  2. 2

    Upečené,vychladené cesto prekrojíme na dva korpusy, jeden hrubší, ten pôjde na spodok, tenší na vrch.

  3. 3

    Na plnku si vyšľaháme smotany na šľahanie,pridáme kyslú smotanu, hrozno pokrájané na polovičky, odkôstkované, mandarínky scedíme, pridáme tiež do plnky a pokrájame dva banány. Zľahka premiešame.Takto nemusíme ukladať vrstvy ovocia, čo ušetrí dosť času a ovocie vlastne vytvorí v plnke akúsi mozaiku. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Nechať napučať, nahriať a do trochu vychladenej primiešať 2-3pl hotovej plnky. Až potom vliať ku ostatnej do misy a premiešať zľahka vareškou.

  4. 4

    Takto pripravenú plnku vlejeme do formy na cesto, prikryjeme tenším korpusom.

  5. 5

    Na povrch vyšľaháme smotanu na šľahanie, potrieme tenšiu vrstvu,tú posypeme kakaovým práškom. Jemne si naznačíme, ako budeme tortu krájať. Každý tortový rez dozdobíme cez sáčok na zdobenie ostatnou šľahačkou a na každý kopček uložíme ovocie.

  6. 6

    Necháme v chladničke ztuhnúť aspoň 3hod. Dobrú chuť....

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
krásna... a pritom nenáročná na čas, budem k Tebe chodiť po inšpirácie na zdobenie, lebo tam vždy moja fantázia zlyháva :) tortička uložená v KK.
Krásna tortička ( skoro ako ja ), ja mám jeden problém. Neviem spraviť želatinu, hneď ma to odradí. Keď ju robím, tak mám hrčky.
Ale dala by som si z nej.
Ďakujem vám všetkým za milé slová,potešili...:-)), @palokuchki ,to vieš,dcérka prišla na víkend po dlhšej dobe,tak čo by mamina nevymyslela...:-)), @dzejsik ,myslím,že kľudne môžeš použiť aj želatínu za studena,tiež som ho kedysi používala,kým som sa nenaučila robiť s klasickou želatínou,ako píše @torti čka,tiež som mávala ten istý problém,hrčky...:-)))

Pridaj komentár k receptu: