Foto: stacy77777
Jedna zo sviežejších...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
120 g |
|
3 ks |
|
4 pl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
Smotanová plnka: | |
2 ks |
|
400 ml |
|
2 pl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
300 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Na dozdobenie: | |
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na cesto si vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vlažnú vodu,múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice,do jednej pridáme kakaový prášok a vymiešame. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, s priemerom 30cm, cesto pofŕkame, alebo môžeme ukladať striedavo svetlé a tmavé po lyžiciach do stredu, kým sa nerozleje po okraje.Pečieme na 170°C asi 12-15minút.
- 2
Upečené,vychladené cesto prekrojíme na dva korpusy, jeden hrubší, ten pôjde na spodok, tenší na vrch.
- 3
Na plnku si vyšľaháme smotany na šľahanie,pridáme kyslú smotanu, hrozno pokrájané na polovičky, odkôstkované, mandarínky scedíme, pridáme tiež do plnky a pokrájame dva banány. Zľahka premiešame.Takto nemusíme ukladať vrstvy ovocia, čo ušetrí dosť času a ovocie vlastne vytvorí v plnke akúsi mozaiku. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Nechať napučať, nahriať a do trochu vychladenej primiešať 2-3pl hotovej plnky. Až potom vliať ku ostatnej do misy a premiešať zľahka vareškou.
- 4
Takto pripravenú plnku vlejeme do formy na cesto, prikryjeme tenším korpusom.
- 5
Na povrch vyšľaháme smotanu na šľahanie, potrieme tenšiu vrstvu,tú posypeme kakaovým práškom. Jemne si naznačíme, ako budeme tortu krájať. Každý tortový rez dozdobíme cez sáčok na zdobenie ostatnou šľahačkou a na každý kopček uložíme ovocie.
- 6
Necháme v chladničke ztuhnúť aspoň 3hod. Dobrú chuť....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale dala by som si z nej.