Ovocná torta

Autor receptu: stacy77777

Jedna zo sviežejších...

12
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na cesto si vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vlažnú vodu,múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice,do jednej pridáme kakaový prášok a vymiešame. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, s priemerom 30cm, cesto pofŕkame, alebo môžeme ukladať striedavo svetlé a tmavé po lyžiciach do stredu, kým sa nerozleje po okraje.Pečieme na 170°C asi 12-15minút.
  2. Upečené,vychladené cesto prekrojíme na dva korpusy, jeden hrubší, ten pôjde na spodok, tenší na vrch.
  3. Na plnku si vyšľaháme smotany na šľahanie,pridáme kyslú smotanu, hrozno pokrájané na polovičky, odkôstkované, mandarínky scedíme, pridáme tiež do plnky a pokrájame dva banány. Zľahka premiešame.Takto nemusíme ukladať vrstvy ovocia, čo ušetrí dosť času a ovocie vlastne vytvorí v plnke akúsi mozaiku. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Nechať napučať, nahriať a do trochu vychladenej primiešať 2-3pl hotovej plnky. Až potom vliať ku ostatnej do misy a premiešať zľahka vareškou.
  4. Takto pripravenú plnku vlejeme do formy na cesto, prikryjeme tenším korpusom.
  5. Na povrch vyšľaháme smotanu na šľahanie, potrieme tenšiu vrstvu,tú posypeme kakaovým práškom. Jemne si naznačíme, ako budeme tortu krájať. Každý tortový rez dozdobíme cez sáčok na zdobenie ostatnou šľahačkou a na každý kopček uložíme ovocie.
  6. Necháme v chladničke ztuhnúť aspoň 3hod. Dobrú chuť....