Ovocná šarlota

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 6. augusta 2014

Inšpirovaná @bambulkaaa som sa teda odvážila a vyskúšala zhotoviť tento" korytnačí " krunier...stále som mala pred ním rešpekt....

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks čerstvé celé
100 g
100 g
1/2 bal.
2 PL
1 PL
1 pohár
Plnka:
500 g
1 bal.
1 bal. bez príchute
80 g
1 ČL pravá
100 g
1 ks
0,5 dcl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Žĺtka oddelíme od bielok, pridáme ku ním cukor a vyšľaháme na krém, postupne pridáme múku zmiešanú s PDP, olej a vodu, nakoniec vmiešame dotuha vyšľahaný sneh s bielkov. Plech vystelieme papierom a pečenie a roztrieme ušľahanú zmes, dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení zrolujeme spolu aj s papierom a zabalíme do mokrej utierky, kým vychladne. Potom rozvinieme natrieme lekvárom, za pomoci papiera zrolujeme naspäť a nakrájame na 25 asi 1cm širokých kúskov

    Ovocná šarlota - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh, smotanu a smotanovú nátierku zmiešame, osladíme .Želatínu necháme napučať podľa návodu. Plnku rozdelíme na polovicu, želatínu prihrejeme a polovicu vylejeme do plnky...Nakrájané rolády poukladáme do okrúhlej misky...( použila som misku-kysku)

    Ovocná šarlota - obrázok 2
  3. 3

    polovicu krému nalejeme na rolády a poukladáme jahody...

    Ovocná šarlota - obrázok 3
  4. 4

    Horkú čokoládu necháme rozpustiť a pridáme ju k zostávajúcemu krému a prilejeme zostatok želatíny, premiešame, na jahody uložíme piškóty, pokvapkáme uvarenou kávou a nalejeme tmavý krém..

    Ovocná šarlota - obrázok 4
  5. 5

    Na čokoládový krém naukladáme višne a zakryjeme zostávajúcimi roládami...do medzier môžeme uložiť ešte piškóty...

    Ovocná šarlota - obrázok 5
  6. 6

    Zatvoríme viečkom a uložíme do chladničky..ideálne by bolo na celú noc, ale ak ste nedočkaví ako ja tam aj po nejakých 3-4 hodinách chladenia sa dá krájať, ale riskujete ako ja, že stred ešte nebude úplne stuhnutý...

    Ovocná šarlota - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerá, keď sa mi jeden diel podarilo vybrať... chutné, ľahké letné...kombinácia jahôd a vanilky a potom čokolády a višní je delikátna...za vyskúšanie stojí.

    Ovocná šarlota - obrázok 7

Diskusia k receptu

daguska
Pekná.Páci sa mi tento druh múcnika,zatial som ho este nepiekla.Prílezitostne vyskúsam.
zuzanka1367
@daguska , ďakujem...pekná na vzhľad a keď sa očiam páči, aj brušku chutí...vyskúšaj @izabella929 , Ty si tu ako balzam na všetkých Varechových prispievateľov, tvoje slová vždy pohladia...vďaka!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia