Foto: zuzanka1367
Inšpirovaná @bambulkaaa som sa teda odvážila a vyskúšala zhotoviť tento" korytnačí " krunier...stále som mala pred ním rešpekt....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks čerstvé celé |
|
100 g |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 pohár |
|
Plnka: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. bez príchute |
|
80 g |
|
1 ČL pravá |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
|
0,5 dcl |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Žĺtka oddelíme od bielok, pridáme ku ním cukor a vyšľaháme na krém, postupne pridáme múku zmiešanú s PDP, olej a vodu, nakoniec vmiešame dotuha vyšľahaný sneh s bielkov. Plech vystelieme papierom a pečenie a roztrieme ušľahanú zmes, dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení zrolujeme spolu aj s papierom a zabalíme do mokrej utierky, kým vychladne. Potom rozvinieme natrieme lekvárom, za pomoci papiera zrolujeme naspäť a nakrájame na 25 asi 1cm širokých kúskov
-
2
Tvaroh, smotanu a smotanovú nátierku zmiešame, osladíme .Želatínu necháme napučať podľa návodu. Plnku rozdelíme na polovicu, želatínu prihrejeme a polovicu vylejeme do plnky...Nakrájané rolády poukladáme do okrúhlej misky...( použila som misku-kysku)
-
3
polovicu krému nalejeme na rolády a poukladáme jahody...
-
4
Horkú čokoládu necháme rozpustiť a pridáme ju k zostávajúcemu krému a prilejeme zostatok želatíny, premiešame, na jahody uložíme piškóty, pokvapkáme uvarenou kávou a nalejeme tmavý krém..
-
5
Na čokoládový krém naukladáme višne a zakryjeme zostávajúcimi roládami...do medzier môžeme uložiť ešte piškóty...
-
6
Zatvoríme viečkom a uložíme do chladničky..ideálne by bolo na celú noc, ale ak ste nedočkaví ako ja tam aj po nejakých 3-4 hodinách chladenia sa dá krájať, ale riskujete ako ja, že stred ešte nebude úplne stuhnutý...
-
7
Takto vyzerá, keď sa mi jeden diel podarilo vybrať... chutné, ľahké letné...kombinácia jahôd a vanilky a potom čokolády a višní je delikátna...za vyskúšanie stojí.
Diskusia k receptu