Ovocná šarlota

Autor receptu: zuzanka1367

Inšpirovaná @bambulkaaa som sa teda odvážila a vyskúšala zhotoviť tento" korytnačí " krunier...stále som mala pred ním rešpekt....

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtka oddelíme od bielok, pridáme ku ním cukor a vyšľaháme na krém, postupne pridáme múku zmiešanú s PDP, olej a vodu, nakoniec vmiešame dotuha vyšľahaný sneh s bielkov. Plech vystelieme papierom a pečenie a roztrieme ušľahanú zmes, dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení zrolujeme spolu aj s papierom a zabalíme do mokrej utierky, kým vychladne. Potom rozvinieme natrieme lekvárom, za pomoci papiera zrolujeme naspäť a nakrájame na 25 asi 1cm širokých kúskov
  2. Tvaroh, smotanu a smotanovú nátierku zmiešame, osladíme .Želatínu necháme napučať podľa návodu. Plnku rozdelíme na polovicu, želatínu prihrejeme a polovicu vylejeme do plnky...Nakrájané rolády poukladáme do okrúhlej misky...( použila som misku-kysku)
  3. polovicu krému nalejeme na rolády a poukladáme jahody...
  4. Horkú čokoládu necháme rozpustiť a pridáme ju k zostávajúcemu krému a prilejeme zostatok želatíny, premiešame, na jahody uložíme piškóty, pokvapkáme uvarenou kávou a nalejeme tmavý krém..
  5. Na čokoládový krém naukladáme višne a zakryjeme zostávajúcimi roládami...do medzier môžeme uložiť ešte piškóty...
  6. Zatvoríme viečkom a uložíme do chladničky..ideálne by bolo na celú noc, ale ak ste nedočkaví ako ja tam aj po nejakých 3-4 hodinách chladenia sa dá krájať, ale riskujete ako ja, že stred ešte nebude úplne stuhnutý...
  7. Takto vyzerá, keď sa mi jeden diel podarilo vybrať... chutné, ľahké letné...kombinácia jahôd a vanilky a potom čokolády a višní je delikátna...za vyskúšanie stojí.