Ovocná koža zo sušičky fotorecept

sev111 - fotkasev111, 22. februára 2017
Ovocná koža zo sušičky (fotorecept)
Foto: sev111

Robila som prvýkrát, no nie posledný, verím, že sa Vám zapáči :-D

10 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (môžu byť mrazené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozmixujeme také množstvo očistených jabĺk bez jadrovníkov a maliny, aby vznikla hustejšia kašička, ja som použila ponorný mixér. Obkreslíme sušičku na pečiaci papier a vystrihneme. Papier dáme na dno, rozotrieme rozmixované ovocie a zapneme sušičku. Každú hodinu meníme pláty - spodný na vrch, vrchný na spodok, aby sa rovnomerne usušili naraz 3 pláty. Ja som sušila cca 5 h, na fotke je už zmes usušená.

    Ovocná koža zo sušičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom stiahneme papier, usušenú zmes zrolujeme a nakrájame, skladujeme v uzatvorenej nádobe

    Ovocná koža zo sušičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Už odložená v dóze.

    Ovocná koža zo sušičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Želám zdravé maškrtenie.

    Ovocná koža zo sušičky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Ja som robila prvýkrát na jeseň, slivkovo-banánovú, dala som do nej aj ľanové semienka, vyšli mi štyri plechy, sušila som celú noc, ale stálo to za to, vnúčik má prírodnú sladkosť, nevie sa jej dojesť. Postupne budem skúšať aj iné variácie. Vyskúšam aj sušičku, keď bude toho menej.

Pridaj komentár k receptu: