Osviežujúci nevarený - nepečený dezert

Autor receptu: zuzananoskova

Pôvodne som chcela urobiť jeden raw slivkový - kešu koláč, ale dostala som chuť na marhuľové gule. Rozmýšľala som nad "pojivom" a niečo vymyslela, hoci nie na 100%, nevadí, nabudúce ;-) Aj napriek tomu vznikol veľmi lahodný osviežujúci letný dezert :-)

2-3
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som urobila slivkový "džem" vlastne skôr slivkovú omáčku. Rozmixovala som 10 polovíc sliviek s makom a odložila v miske do chladničky zachladiť.
  2. Kokosové hoblinky som rozmixovala s mandľami na jemno a pridala kokosový olej. Už som len premiešala a tiež odložila do chladničky.
  3. Marhule som umyla, prekrojila a pôvodne som mala predstavu, že kokosovou zmesou obalím celú polovicu marhule, no nepodarilo sa. Tak som ich len naplnila
  4. Do tanierika som dala slivkovo-makovú omáčku, položila na ňu plnené marhule a dozdobila lístkami mäty. Podala som Terke, zaželala dobrú chuť a čakala na jej "kritiku". Nedočkala som sa :-D Povedala, že jej to chutí a je to veľmi osviežujúce a nie sladké.
  5. Dobrú chuť :-)
  6. A takto som marhule plnila v Teleráno, Markíza 25. 07. 2013
  7. Teleráno, Markíza 25. 07. 2013
  8. Teleráno, Markíza 25. 07. 2013