Kuracie oškvarky

Oškvarky z kuracích koží (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Mám len jedno slovo: fantastické. Škvarky sú chrumkavé, vôbec nie sú mastné.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vykosťovali sme 10 kuracích stehien, kosti išli na vývar a čo s kožami? Vyriešili sme to prípravou jedinečných škvariek. Veľmi ostrým nožom kože nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca s nepriľnavým povrchom a pomaly zohrievame. Miešame, kým sa uvoľní prvý tuk, potom občas premiešame. Škvaríme, kým nie sú škvarky chrumkavé.
  2. Tuk precedíme cez sitko. Tuk je vhodný na varenie.
  3. Škvarky osolíme, premiešame a necháme vychladnúť.