Originálne sicílske cannoli

Autor receptu: gionima

Su to vyprazane trubicky plnene tvarohom.Kto ma rad tvaroh ten si naozaj pochuti.K nedelnej kavicke,ako stvoreny.

12-14
porcií

Postup

  1. Z muky,masla,vajec,kakaa a vina marsala vymiesime tuhe cesto ktore sa nelepi.Vypracovane cesto zabalime do potravinarskej folie a dame na 2 hodiny odstat do chladnicky.Ak sa vam zda cesto prilis suche pridajte este trosku vina.
  2. Po 2 hodinach cesto rozvalkame na mierne pomucenej pracovnej doske na cca 2 mm.Kedze je tuhe je to tak trochu drina.Cesto je lepsie rozdelit si na dve polovice. Rozvalkane cesto nakrajame na stvorceky 8-10 cm-moznost je ich vykrojit i okruhle- stvorceky su praktickejsie.
  3. Stvorceky ovinieme na aluminiove formy.Dame si pozor poriadne pritlacime bod spoja,aby sa nam pri vyprazani nerozliepali.Vyprazime na rozohriatom slnecnicovom oleji a ukladame na savy papier na prebytocny tuk.Nechame vychladnut a odstranime formy.
  4. Prichystame si plnku:zmiesame tvaroh,cukor a cokoladove ciapocky.Kavovou lyzickou naplnime vychladnute cannoli.Posypeme praskovym cukrom a Dobru chut!