Tieto oriešky poznám ešte z detstva.Pravdepodobne je to veľmi starý recept.Ja tento rcp.veľmi obľubujem.
porcií
príprava
Suroviny
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 250 g ,palmarin |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL kopcovita |
|
| a vanilková cukor na obaľovanie |
|
| Krém: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si spracujeme vláčne cesto.
-
2
Do formičiek na oriešky vtláčame kúsok cesta ,tak aby bola trošku jamka na plnku.
-
3
Takto vo formičkách ich na plechu upečieme.Dáme pozor ,aby sa nespálili,lebo cesto je tmavé a preto je klamné. Hned po upečení ich vyberáme s formičiek.
-
4
Upečené zlepujeme plnkou a obaľujeme v pr.cukre vanilkou.Plnka:Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a potom na pare ich vyšľaháme do husta.Necháme za občasného miešania vychladnúť.Maslo si vyšľaháme do peny a pridáme vychladnute vajíčka.Dobré vyšľaháme,môžme pridať troška rumu a zlepujeme oriešky.









Kde ja teraz zoženiem formičky?Musia byť výborné.