Oriešková zmrzlina - varená

jonas2 - bez fotkyjonas2, 21. júla 2015

Ak zmrzlinu uvaríme tak je jemná a krémová. Ak nie može stať že bude mať v sebe ladíky a bude skoro ako dreň.

12
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 8 °C

Suroviny

180 ml
250 ml
60 g
1 bal.
5 ks
12 ks
1 ks celé




Postup

  1. 1

    Keď máte všetky suroviny pripravené použite mixér nato aby ste suroviny premiešali a zárovň orechy rozsekali. Ako prvé nalejte do mixéra mlieko a smotanu na šlahanie. Potom pridajte cukor a vanilkový cukor. A nakoniec orechy vlašské a tiež mandle.

  2. 2

    Pridajte vajce ktoré budeme musieť samozrejme uvariť preto je to varená zmrzlina. Vajce rozbite a dajte do mliečnej zmesy. Všetko vymixujte a nie moc rýchlo aby sa mlieko a smotana náhodou nezgrclo.

  3. 3

    Keď ste zmes vymixovali pekne vystierkujte do malého hrnca a dajte variť na osmičku . Teplotu môžete merať teplomerom na zaváranie alebo teplomerom na varenie. Keď teplota dosiahne medzi 70 stupňov a 90 stupňov celsia tak hrnec odklonte z platne.

  4. 4

    Zmes prelejte do sklenej mušky a dajte chladiť do špajze alebo na niaky chladné miesto okrem chladničky . Bude sa to chladiť max. 2 hodiny takže zatiaľ môžete umyť riad.

  5. 5

    Keď sa zmes vychladila môžete na zmrzlinu použiť váš zmrzlinovač alebo kto nemá može ju dať do mrazničky a každých 7 minút premiešavať dokedy zmrzlina nedosiahne správnu konzistenciu.

  6. 6

    Servírujte s matou alebo s grankom ako chcete. Kopčeky môžete nakladať zmrzlinovou naberačkou alebo lyžičkou. Dobrú chuť ..

Diskusia k receptu

joel
To musí byť super, zajtra skúšam, ale verím, že to bude výborné....
evanaaa
Úplne stačí aj bez varenia - a bez vajca, robila som asi tri druhy, bola výborná, ale stačilo vymixovať, no ak je vace, tak radšej variť, to je jasné, ale aj bez vajca sa dá, nebude chýbať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia