Ak zmrzlinu uvaríme tak je jemná a krémová. Ak nie može stať že bude mať v sebe ladíky a bude skoro ako dreň.
porcií
príprava
na 8 °C
Postup
-
1
Keď máte všetky suroviny pripravené použite mixér nato aby ste suroviny premiešali a zárovň orechy rozsekali. Ako prvé nalejte do mixéra mlieko a smotanu na šlahanie. Potom pridajte cukor a vanilkový cukor. A nakoniec orechy vlašské a tiež mandle.
- 2
Pridajte vajce ktoré budeme musieť samozrejme uvariť preto je to varená zmrzlina. Vajce rozbite a dajte do mliečnej zmesy. Všetko vymixujte a nie moc rýchlo aby sa mlieko a smotana náhodou nezgrclo.
- 3
Keď ste zmes vymixovali pekne vystierkujte do malého hrnca a dajte variť na osmičku . Teplotu môžete merať teplomerom na zaváranie alebo teplomerom na varenie. Keď teplota dosiahne medzi 70 stupňov a 90 stupňov celsia tak hrnec odklonte z platne.
- 4
Zmes prelejte do sklenej mušky a dajte chladiť do špajze alebo na niaky chladné miesto okrem chladničky . Bude sa to chladiť max. 2 hodiny takže zatiaľ môžete umyť riad.
- 5
Keď sa zmes vychladila môžete na zmrzlinu použiť váš zmrzlinovač alebo kto nemá može ju dať do mrazničky a každých 7 minút premiešavať dokedy zmrzlina nedosiahne správnu konzistenciu.
- 6
Servírujte s matou alebo s grankom ako chcete. Kopčeky môžete nakladať zmrzlinovou naberačkou alebo lyžičkou. Dobrú chuť ..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu